Legender vil se Carragher fortsette i klubben

Liverpool-legendene John Aldridge, Mark Lawrenson, Phil Thompson og Ian Callaghan mener Jamie Carragher vil passe perfekt inn i en trenerrolle i klubben.

John Aldridge ønsker å se Jamie Carragher i en trenerrolle når forsvarsspilleren legger opp etter sesongen, men vil ønske ham lykke til uansett hva han måtte bestemme seg for å gjøre.

- Jeg ville like å se Jamie Carragher gjøre det Jamie Carragher ønsker å gjøre. Han fortjener å gå den veien han ønsker, enten det blir en rolle som trener eller i tv. Uansett hva han velger, ønsker jeg ham alt det beste, sier John Aldridge til Liverpool Echo.

- Fra et egoistisk synspunkt som Liverpool-supporter ville jeg like å se ham bli værende på Melwood.

- Med så mange unggutter på vei frem i klubben nå, hva ville være bedre enn å ha Steven Gerrard og Jamie Carragher rundt dem? Det finnes ingen bedre spillere til å vise de nye spillerne «The Liverpool Way». Han er en flott rollemodell for yngre spillere. Jamie ville være i stand til å lære de nye spillerne hva Premier League handler om.

- Jeg ville like å se ham bli værende i klubben på amme måte som de pleide under Bill Shankly.  Hvis det ikke finnes en trenerrolle tilgjengelig, vil han i det minste kunne bli en ambassadør for klubben.

Mark Lawrenson ønsker at Liverpool gjenoppliver den gamle Boot Room-tradisjonen.
- Jamie ville være flott å ha på treningsfeltet. En flott link mellom spillere og manager og laget og supporterne.

- Dagene med the Boot Room er borte. På den tiden ville han blitt tatt inn som trener. Kanskje noe kunne erstatte det gamle Boot Room og Jamie blir værende.

- Det er så viktig å beholde den forbindelsen, spesielt med Jamie som har vært den perfekte rollemodell.

Ian Callaghan, som er den eneste spilleren med flere kamper for Liverpool enn Carragher, sier at forsvareren har alle egenskapene til å bli trener.
- Etter å ha møtt Jamie ville jeg forvente at han blir værende i spillet, uttaler Callaghan, som spilte 857 kamper for Liverpool.

- Han er fotballgal, og bortsett fra å være en stor spiller er han en topp fyr angående statistikk i spillet. Han er en intelligent fyr. Han har den mentaliteten som trengs for å bli manager.

Også Phil Thompson ser for seg Jamie Carragher i en trenerrolle.
- Jeg kjenner Jamie og hans lidenskap for fotball. Jeg vet at han har en besettelse for spillet. Forhåpentligvis kan han gå inn i en trenerrolle i Liverpool, sier Phil Thompson.

Englands landslagssjef Roy Hodgson, som var manager på Anfield i 2010/11, sier følgende:
- Etter å ha jobbet med Jamie Carragher var det tydelig at han var et profesjonelt forbilde som ga alt for klubb og land. Etter at han legger opp vil ha trolig gå rask i gradene på trenerstigen og bli en av landets beste unge trenere.

John Aldridge og Mark Lawrenson er overrasket over Jamie Carraghers beslutning om å legge opp.
- Min første reaksjon var et sjokk fordi jeg tror de fleste av oss tenkte at han kanskje ville få en ett års kontraktsforlengelse på slutten av sesongen, slik Sami Hyypiä fikk, sier John Aldridge.

- Som de fleste ble jeg sjokkert over nyheten, spesielt ettersom han har spilt de tre seneste Premier League-kampene, sier Mark Lawrenson.

- Men Jamie vil vite bedre enn noen andre om hvordan han føler seg etter en kamp, og hvor lenge det tar å restituere seg. Det er noe som heter å gi seg på topp dersom du kan. I de tre seneste kampene har han sett ut som sitt gamle jeg. Jamie elsker fotball, men jeg føler at dette er en manøver av klasse.

- Folk kommer ikke til å fortsette å lure på hva hans neste steg blir. Jeg synes det er en meget smart avgjørelse, og klubben kan nå få fortsette videre med resten av sesongen.

- Han har aldri gjort noe for seg selv. Han har alltid satt klubben og lagkameratene først. Han har vært en skikkelig "class act". Jeg tar av meg hatten for ham.

Callaghan lovpriser Carragher.
- Han har vært en fenomenal spiller for Liverpool og en fantastisk ambassadør. Det er enkelt å si at noen har vært en «stor» spiller, men Jamie har virkelig vært en stor spiller og ambassadør for klubben. Jeg har den største respekt for spilleren og personen Jamie. Han er en topp mann.