Påstand: Kamp med LFC forsøkt fikset

Danske Ekstra Bladet hevder at Liverpools hjemmekamp mot ungarske Debrecen ble forsøkt fikset, selv om klubben fra Anfield ikke hadde noe med det å gjøre. LFC: Ingen kontakt fra etterforskere.

Europol opplyste tidligere i dag at man etter 18 måneders etterforsking totalt har mistanke om at det har vært kampfiksing i 380 kamper, blant annet to kamper i Champions League der en av oppgjørene skal ha blitt spilt på en engelsk bane.

Ifølge Ekstra Bladet har kilder i Europol bekreftet at det skal være et ungarsk lag som har vært involvert i forsøket på fiksing i Champions League.

Avisen hevder at det kan være kampene Liverpool – Debrecen og Debrecen - Fiorentina i gruppespillet av Champions League 2009-10.

Keeperen hos Debrecen, Vukasin Poleksic, ble senere utestengt av UEFA i forbindelse med matchfiksing. Dette til tross for at man ikke fant det bevist at han hadde sluppet inn mål med vilje, men fordi han ikke skal ha innrapportert at kampfiksere var i kontakt med ham.

Angående fiksing av kamper skal det være populært å spille på at det blir mer enn 2,5 mål i en kamp. Svake Debrecen tapte alle sine kamper i gruppe E, men resultatet på Anfield ble 1-0 etter at Dirk Kuyt like før pause hadde vært fremme på en retur fra keeper etter skuddforsøk av Fernando Torres.

Dette skal altså ha vært forsøk på en kampfiksing som ikke lyktes. «Gerrard burde ha avsluttet oftere», skal en av de involverte ha sendt i en SMS etter kampen.

I den andre omtalte kampen vant Fiorentina 4-3 borte mot Debrecen, og hvor det stod 4-2 til italienerne allerede ved pause.

Ifølge Liverpool Echo sier en talsmann for Liverpool FC at klubben ikke har hatt noe kontakt fra Europol i forbindelse med den nevnte kampen og etterforskningen, og at man stiller seg uforstående til det hele.