Saksøker politiet

Folk som overlevde Hillsborough-tragedien, men som ble skadet på Leppings Lane, har begynt å saksøke politiet for skadene de pådro seg i trengselen som oppsto på tribunen.

766 mennesker pådro seg skader i Storbritannias verste sportstragedie, og flere av disse har nå saksøkt politiet i South Yorkshire i etterkant av at rapporten til Hillsborough Independent Panel konkluderte med at supporterne ikke hadde noen form for skyld i tragedien.

Panelet avslørte også en omfattende dekkoperasjon fra politiets side, for å legge skylden på Liverpool-supporterne.

- Vi kommer til å føre flere erstatningssøksmål mot politiet i South Yorkshire, bekrefter David Greene i advokatfirmaet Edwin Coe LLP til Telegraph.

- Politiet nekter for at de har erstatningsansvar, og påstår saken er foreldet. Vi synes det er en skam at politiet kan hevde noe slikt etter å ha villedet publikum og lagt skylden på ofrene i så mange år, legger han til.

Vanligvis må man kreve erstatning innen tre år etter skadetidspunktet.

- Mange gikk ikke til sak etter den tragiske hendelsen i april 1989 fordi de ble villedet av uttalelsene til politiet og mediene. Det er først etter konklusjonen til Hillsborough Independent Panel at disse menneskene har følt at de har hatt grunnlag for å gå til erstatningssøksmål. Etter at rapporten til Hillsborough Independent Panel ble fremlagt kunne de se på saken med nye øyne og se hvordan dette har påvirket livene deres, avslutter Greene.