Suarez kan skrive historie

Luis Suarez har gjort hat-trick i to kamper på rad mot Norwich, og har muligheten til å skrive seg inn i historiebøkene med tre nye mål på lørdag.

Lørdagens match blir den 50. ligakampen mellom lagene. Liverpool har vunnet 26 og Norwich 11. Etter at toppdivisjonen i England tok navnet Premier League har Liverpool vunnet sju og spilt uavgjort i to av de 11 kampene mellom lagene. De røde er ubeseiret på de siste sju kampene mot Norwich, og har vunnet alle av disse med unntak av en.

De 11 Premier League-kampene mellom lagene har produsert 36 mål.

Den største Liverpool-seieren over Norwich kom på Anfield i februar 1979, da hjemmelaget vant 6-0 på veien mot ligamesterskapet det året.

Bare Paul Walsh, i november 1986, har gjort hat-trick for Liverpool mot Norwich på Anfield tidligere. Luis Suarez kan imidlertid skrive historie om han gjør det samme på lørdag. Han vil da nemlig bli den eneste Liverpool-spiller i historien som har scoret tre hat-trick mot samme klubb. Og attpåtil vil han i så fall gjøre det i tre kamper på rad.

Bare tre Liverpool-spillere har scoret flere ligamål mot Norwich enn Suarez, som har seks. Ian Rush stoppet på ni, mens Kenny Dalglish og David Fairclough gjorde sju hver.

Suarez har scoret fem mål på sine siste fire kamper, og hans neste scoring blir hans tjuende for sesongen.

Liverpool har gjort mål i samtlige av sine siste 11 kamper. Deres beste rekke siden september 2009, da de scoret i 23 kamper på rad.

Daniel Sturridge ble forrige helg den første Liverpool-spiller siden Nigel Clough i august 1993 til å score i begge sine to første kamper for klubben. Scorer han mot Norwich blir han den første spiller siden Ray Kennedy i 1974 til å score i sine tre første Liverpool-kamper, og bare den sjuende i klubbens historie som klarer dette mesterstykket. Sturridge har scoret i tre kamper på rad en gang før i sin karriere – for Bolton mot Wolves, Tottenham og Everton i februar 2011.

Stewart Downing kan få sin ligakamp nummer 50 for Liverpool i helgen.

Norwich har kun vunnet en av sine siste åtte kamper på Anfield. Seieren kom i den siste kampen foran et stående The Kop, i april 1994, takket være en scoring av Jeremy Goss.

Norwich har vunnet en bortekamp i ligaen denne sesongen. De slo Swansea 4-3 på Liberty Stadium etter å ha ledet 3-0 ved pause.

Norwich vant ingen av sine sju første ligakamper denne sesongen, men gikk deretter 10 kamper uten å tape. Seks av disse kampene endte med seier.

Kilde: Liverpoolfc.tv