Tilbake i slutten av september

Hvis ikke Luis Suarez får sin suspensjon på ti kamper redusert gjennom en mulig appell, vil spissen ventelig stå over ni ligakamper og en kamp i Capital One Cup og være tilbake i slutten av september.

Suarez fikk i dag en karantene på totalt ti kamper som følge av at han bet Branislav Ivanovic sist søndag. I tillegg til de automatiske tre kampene som følger anklagen om voldelig opptreden, valgte den uavhengige kommisjonen å gi angriperen ytterligere syv kampers avstengning.

Liverpool og Luis Suarez har mulighet til å appellere strafferammen med frist førstkommende fredag, og administrerende direktør Ian Ayre har uttrykt sjokk over hvor sterkt spilleren har blitt straffet.

Hvis suspensjonen på ti kamper blir stående vil det gjelde for offisielle førstelagskamper i England. Det betyr igjen at Suarez vil stå over de fire siste ligakampene denne sesongen, og de seks første kampene i 2013/14.

Hvis en ser på terminlisten i fjor, da ligaen startet 18. august (starter 17.august til neste sesong), vil Liverpools nr. 7 være tilbake i spill for de helrøde mot slutten av september.

Siden Liverpool etter all sannsynlighet ikke vil spille i Europa League kommer LFC med i Capital One Cup i 2.runde. Den ble i fjor spilt i uken som startet 27.august. Liverpools fem første ligakamper ble spilt 18.08, 26.08, 02.09, 15.09, og 23.09, mens 3.runde i Carling One Cup ble spilt 26.09. I likhet med denne sesongen vil det neste sesong bli et internasjonalt opphold tidlig i september.

Med tilnærmet lik terminliste som denne sesongen betyr det altså at Luis Suarez mister de ni neste ligakampene, samt en kamp i Carling One Cup.