- Folk overdriver

Italias landslagssjef påpeker at han ikke kommer til å behandle Mario Balotelli på noen annen måte enn andre under landslagsoppholdet. Treneren føler med spissen etter kritikken i England.

– Jeg er redd for at folk ser annerledes på Balotelli enn andre spillere, sier Italia-manager Antonio Conte i forkant av lagets kamper de neste dagene, ifølge Sky Sports.

Balotelli ble inkludert i landslagstroppen som ble offentliggjort i går kveld. Nå må Liverpool-angriperen imponere sjefen nok på trening til å få spille ikledd den blå nasjonaldrakta for første gang siden VM i sommer.

– Balotelli har bred erfaring fra landslaget. Han har spilt i et verdensmesterskap og i et europamesterskap, men det holder ikke. Han må overbevise meg, og jeg må finne ut om han kan tilpasse seg vår type fotball.

– Dersom han klarer det, kan han være med i startelleveren. Men han kan også havne på benken eller tribunen. Min oppgave er å se hvordan jeg skal bruke spillerne på dette laget.

– Synd på ham

Fotballfans og den britiske pressen har vært nådeløse med Balotelli denne høsten. Han har riktignok scoret to røde mål etter overgangen fra AC Milan i sommer, men fulltrefferne i Premier League har uteblitt.

– Personlig kommer jeg ikke til å snakke om klubben. Folk prøver å overdrive hver eneste situasjon, og jeg synes synd på ham. I dag er han her, og nå er det meg han skal svare. Jeg skal vurdere ham etter hva som skjer de syv til ni neste dagene.

– Balotelli er en normal fotballspiller, akkurat som de andre. Han kan bli plassert på benken eller på tribunen. Det er ikke nødvendig å forskjellsbehandle Balotelli. Han er bare én av de 23 spillerne.

Italia, med seier i alle sine fire kamper etter at Conte tok over roret, møter Kroatia i EM-kvalifiseringen kommende søndag.