- Kneet er bra

På en pressekonferanse i Brasil i dag uttalte Luis Suarez at kneet hans kjennes perfekt ut etter operasjonen.

For første gang siden ankomst Brasil snakket Liverpool-spissen til internasjonale medier foran en kamp. Liverpool-spissen innrømmet at det på forhånd var vanskelig å forutsi hvordan kneet ville reagere på belastning, men uttalte at rehabiliteringen hadde gått veldig bra.

- Jeg er klar for å spille en ny kamp. Om det ikke var slik ville jeg sagt fra til legene. Kneet mitt kjennes perfekt ut. Ellers ville jeg ha sagt noe, sa Suarez.

- Selvsagt var jeg ikke i 100% fysisk form til å spille mot England, men mentalt var jeg 100% klar. Jeg spilte helt på grensen av hva min fysiske tilstand tillot meg. Jeg var meget sliten etterpå. Min forrige kamp var med Liverpool i mai, så jeg fikk krampe mot slutten. Men du bygger deg opp til neste kamp, og det er hva jeg gjør nå. Med tempoet som er i disse kampene bidrar det til å forbedre kampformen min til neste kamp.

- Det var utrolig å se alle supporterne som ventet på oss da vi ankom hotellet vårt etter England-kampen. Jeg håper vi kan fortsette å glede folk, og at de vil fortsette å støtte oss. Vi må forsøke å holde på den positiviteten som nå eksisterer.

- Jeg kommer alltid til å stå i takknemlighetsgjeld til Walter Ferreira. Han er veldig viktig for oss. Det var kanskje noen som var overrasket over hyllesten min til ham. Det var en anerkjennelse av den innsatsen som han har lagt ned. Alle vet hva han har gjennomgått. Han har hatt det vondt.

- Jeg har ikke tenkt tanken på å bli kåret til den beste spilleren i VM eller noe sånt. Ikke et sekund. Jeg ønsker bare å hjelpe landet mitt. Mitt mål er å spille for Uruguay, og sørge for at Uruguay avanserer i turneringen etter denne kampen. Nå tenker vi bare på Italia-kampen. Italia er sterke, og de er taktisk godt organiserte. Men de har som alle noen svakheter som du må prøve å utnytte.

- Italia kan være slitne på grunn av varmen de har spilt i, noe som kan gjøre ting litt enklere for oss. Vi skal forsøke å dra nytte av rommene de gir oss. Når de har ballen, vet vi at Italia er et av de beste lagene i verden. Men, som England, er de sterke fra midtbanen og fremover, mens de av og til mangler noe defensivt. Noen av mine lagkamerater har spilt i Italia, eller spiller fortsatt der, og de vet hvordan vi kan straffe dem.

 - Vi vet hva som står på spill når vi møter Italia i morgen. Det blir en fin kamp å spille i. Vi skal prøve å få et godt resultat, og håper på det beste.

- Det betød mye for meg at både fans og spillere stemte meg frem som den beste spilleren i Premier League sist sesong.

- Den flotte omtalen vi har fått, både som lag og jeg personlig, er noe jeg er svært takknemlig for. Jeg registrerte at Michael Owen sa mye finf om meg, noe som gir meg en utrolig god følelse.

- Min favorittspiller da jeg var liten, og mannen jeg forsøkte å etterligne hele tiden, var Batistuta.