- Må handle stort i sommer

James Pearce i Liverpool Echo tror de røde vil slå Chelsea på Anfield, og løfte pokalen i mai. Liverpool må handle stort i sommer for å kunne kjempe på alle fronter. 50/50 med Sturridge.

Pearce er Liverpool FC-korrespondenten til lokalavisa Liverpool Echo, og forteller at han begynte å tro på seriegull etter seieren mot Tottenham i slutten av mars.

 

- Jeg har stor tro på det nå. Det høres kanskje rart ut å si en bestemt dag, men etter Tottenham-kampen var det første gang jeg sa til meg selv at laget kan vinne ligaen. Ikke det at Tottenham er et så godt lag, men fordi det var Liverpools tredje kamp på en uke og Brendan Rodgers har en så tynn stall, så trodde jeg det var der de kunne komme til å snuble - men måten de håndterte Tottenham, og hvordan de bare har blitt sterkere og sterkere etter det, gjør at jeg nå ikke kan se at de vil gi det fra seg, sier Pearce til liverpool.no.

 

- Alle prøver å holde beina plantet på bakken og ikke ta av, men det er så spennende og du kan føle spenningen rundt i byen og i klubben, og jeg forventer at de vil klare å holde roen og vinne denne ligaen nå.

 

Han tror det kan være avgjort allerede før siste serierunde.

 

- Det er så vanskelig å spå denne sesongen. Da folk så på innspurten for tre-fire uker siden sa alle at Chelsea hadde det enkleste programmet, og så kommer resultater som disse mot Sunderland, og ingen Kopites hadde i sine villeste fantasier trodd City og Chelsea ville droppe poeng hjemme mot Sunderland.

 

- Mentalt var det så viktig å slå Manchester City. Jeg føler det kan være avgjort allerede før siste dag - og kanskje mot Crystal Palace på den mandagskvelden. Dette laget har bygd opp et så stort momentum, og i tillegg har de en uke til å forberede seg til alle disse kampene på. Jeg kan bare ikke se at Liverpool vil snuble nå.

 

Liverpool er sikret en plass i Champions League neste sesong - og for å kunne kjempe der må laget handle stort i sommer.

 

-  Jeg tenker de trenger minst seks spillere. Det er nok urealistisk at de skal få inn mer enn seks spillere i et overgangsvindu. Det som gjør det hele så mye mer imponerende denne sesongen er at prestasjonen ikke er på grunn av spillerne Brendan Rodgers kjøpte i fjor sommer, for den eneste som egentlig har bidratt er Mignolet. Jeg føler ikke de forsterket laget i fjor sommer, og kanskje heller ikke stallen, og sendte ut spillere på lån som kanskje var bedre enn de som ble hentet inn. Dersom Liverpool skal være seriøse om å kjempe om Champions League og ligatittelen igjen neste sesong må de handle stort i sommer. Vi har sett det denne sesongen, med hvor mye det krever av en stall med de ekstra kampene. Du må ha en stor stall for å kunne håndtere så mange kamper.

 

Mens Liverpool har hatt spillefri siden søndagens kamp i Norwich, spiller Chelsea i kveld borte mot Atletico Madrid i Champions League. Returen kommer onsdagen etter oppgjøret på Anfield på søndag.

 

- Det må være en fordel for Liverpool at Chelsea har to enorme kamper mellom oppgjøret på Anfield, og etter tapet for Sunderland kan  Champions League bli enda mer en prioritet for dem, fordi de kanskje har større mulighet til å vinne Champions League enn ligaen nå.

 

- Det vil bli en fantastisk ramme rundt kampen på Anfield, og bringe tilbake minner fra Champions League semifinalene der i 2005 og 2007. Atmosfæren var fantastisk mot City, men jeg tror det vil bli enda et hakk over det igjen mot Chelsea, fordi det er rivalieriet med Chelsea, Mourinho tilbake på Anfield, og nå så nær slutten. 

 

- Liverpool er på toppen av tabellen fordi de har vært det beste laget hele sesongen. Laget har vært så fantastiske hjemme, og det tempoet og hvordan de har startet kampene gjør at jeg tror det blir for mye for Chelsea. Nesten ingen har håndtert Liverpool på Anfield, selv om mange har prøvd med ulike taktikker. Det spesielle med dette Liverpool-laget er at de har kvalitetene til å komme seg til målsjanser dersom lag ligger dypt, og med farten til angriperne klubben har vil de kunne såre ethvert lag som prøver å stå høyt.

 

Daniel Sturridge måtte ut med skade mot Manchester City, og sto over i 3-2 seieren mot Norwich. Han kan bli spilleklar til helga.

 

- Det er 50/50 om Sturridge blir klar. Han var sjanseløs til å spille mot Norwich, men klubben håper at han kan bli klar. Det fine med dette laget er at en ikke er så avhengig av en spiller, selv om stallen er tynn. Luis Suarez har scoret åtte av Liverpools siste 48 ligamål, noe som er utrolig siden mange snakker om at han har vært den som har reddet laget med sine scoringer denne sesongen, mens det viser seg at alle har bidratt.