- Vi burde klart det

Dårlig forsvarsspill på Liverpools utlikningsmål er grunnen til at Swansea ikke avanserte i ligacupen, mener manager Gary Monk, som er klar på at det røde kortet i sluttminuttene var helt feil.

– Å slippe inn et mål så sent, særlig når man kontrollerer kampen, var skuffende, og det var nok det som kostet oss seieren, sier Swansea-manageren til pressen på Anfield.

Marvin Emnes ga de hvitkledde fra Wales ledelsen omtrent tjue minutter etter sidebyttet, og bortelaget så lenge ut til å skulle holde det helt inn. Men Mario Balotelli utliknet med fire minutter igjen av ordinær tid, før Dejan Lovren ble matchvinner med pannebrasken på overtid.

Se kampreferat og børs: Liverpool – Swansea 2–1

Monk mener Balotellis scoring var det som felte waliserne, ikke utvisingen til Federico Fernández på overtid. Midtstopperen taklet Philippe Coutinho steinhardt, men løftet ikke føttene og hoppet heller ikke inn med strake bein.

– Utvisningen skal aldri være et rødt kort. Jeg har sett situasjonen flere ganger. Det er helt klart ikke noen grunn til å bli utvist. Faktisk er det Coutinho som har føttene høyest oppe, så hvis dommeren sender den ene i dusjen, må han gjøre det med den andre også. Forhåpentligvis kommer dommeren til å innse at det var feil og trekke kortet tilbake, sier han.

– Men vi burde holdt ut resten av kampen, legger Monk til.

Bedre etter pause

Emnes’ scoring ga de helrøde en kalddusj, for vertene hadde vært kampens klart beste lag den første timen. Monk erkjenner at Swansea spilt under pari før pause, men sier de endret innstillingen i garderoben, noe som endret kampbildet.

– Liverpool var det beste laget i første omgang. Vi klarte aldri å komme ordentlig i gang; vi lå altfor dypt og lot Liverpool få for mye tid med ballen. Vi gjorde noen endringer i pausen, endret litt på mentaliteten og fikk orden på oss selv i andre omgang. Vi kom mye bedre med i kampen, skapte flere gode sjanser og tok ledelsen. Så burde vi klart å holde det gående ut kampen.

– Skuffende

Men Liverpool scoret målet alle røde supportere ventet på: Fabio Borini la ballen inn i feltet fra høyresiden, og Balotelli fikk sette ballen i mål fra kloss hold. Italieneren var under press fra midtstopperne, men hadde likevel ingen problemer med å score sitt andre mål i Liverpool-drakta.

– Forsvarsspillet vårt var ikke bra nok på utlikningen. Det var skuffende, påpeker Monk.

– Og det røde kortet hjalp naturligvis ikke.