- Viktig både defensivt og offensivt

Simon Mignolet synes Martin Skrtel er en viktig spiller både defensivt og offensivt for Liverpool. Midtstopperen har nettet seks ligamål denne sesongen.

Seks ligamål for en forsvarer på en sesong er tangering av rekorden i Premier League.
- Martin har vist hele sesongen at han er der. Han gjør ikke bare en meget god forsvarsjobb, men han scorer også noen mål, uttaler Simon Mignolet til Liverpoolfc.com.

- Det er alltid viktig for en midtstopper å få hodet på noen dødballer. Med de avleveringene som vi har, er han alltid en trussel, og det kan gi oss et overtak i noen kamper.

Skrtel viser også god form defensivt.
- Han er så sterk. Hvis han angriper ballen med hodet, så klarerer han den. Når han møter en spiss en mot en, er han meget sterk. Han spiller også ballen ut av forsvar.

- Martin er en meget erfaren forsvarer. Han har spilt i mange sesonger og kjenner jobben sin.

- Han er selvsagt meget fornøyd med å score mål og hjelpe laget fordi det er det viktigste. Når han scorer og vi tar tre poeng, tror jeg han er meget fornøyd med det.

Skrtel og Mignolet hjalp Liverpool til tre clean sheets i mars. Hele laget må få æren av å holde buret rent.
- Det er ikke noe personlig. Jeg er keeper og står foran målet, men jeg synes det er hele laget som unngår baklengs.

- Man øver på det på trening og jobber hardt på hver treningsøkt for å få det til. Det er honnør til hele laget fremfor enkeltspillere.

Mignolet holdt buret rent mot Tottenham forrige søndag. Keeperen hadde lite å gjøre, men måtte i aksjon på et forsøk fra Christian Eriksen i sluttminuttene.

- Det spiller egentlig ingen rolle om du jobber hardt eller om du må gjøre to eller tre inngripener i kampen. For meg blir det det samme. Du må bare forsøke å gjøre ditt beste med det du må gjøre.

- Når du må i aksjon, så må du være klar. Hvis du har mye å gjøre, eller bare har to eller tre redninger i kampen, så er det det – du må gjøre jobben din og ha fokus når du må i aksjon.