Balotelli var ikke førstevalget

Brendan Rodgers innrømmer at Mario Balotelli langt fra var hans førstevalg når han jaktet en ny spiss i sommer, og forteller at han tok en kalkulert risiko når han gikk for italieneren mot slutten av transfervinduet.

- Vi gjorde forsøk på å sikre oss andre spisser, som ikke lyktes av ulike årsaker. Mot slutten av transfervinduet måtte vi ta en avgjørelse om vi skulle kjøre med de spissene vi hadde, som erfaringen tilsa ikke var nok, eller ta en kalkluert risiko på en spiller som har kvaliteter og se om vi kunne få ham til å vise disse kvalitetene jevnlig, forteller Rodgers til Mirror.

- Det var få toppklasse-spisser som var tilgjengelige, og Mario Balotelli var kalkulert gambling. Vi ville forsøke å jobbe med ham.

- Jeg har alltid sagt at dette handler om tilgjengelighet og hva vi har råd til når vi skal kjøpe spillere. Mario var en spiller som ble tilgjengelig helt mot slutten av transfervinduet til en pris vi mente var verdt risikoen. Jeg sa det da han kom til klubben at dette var en kalkulert risiko, og det er noe jeg må jobbe med for å få det til å fungere for laget.

- Du må komme i posisjoner der du truer motstanderens mål. Jeg oppmuntrer spissene til å komme inn i feltet. Det må også flankespillerne gjøre, og de må også komme seg bak motstanderens linjer.

- Mot Basel var ikke oppspillene han fikk å jobbe med gode nok. Kvaliteten på vårt offensive spill var ikke på det nivået det bør være. Som spiss må du også være i stand til å skape målsjanser på egen hånd, men han gjorde ikke det.