Boro uten Whitehead

Middlesbrough må klare seg uten rutinerte Dean Whitehead i ligacupkampen på Anfield i morgen kveld, etter at midtbanespilleren ble utvist i helgen.

Middlesbrough-trener Aitor Karanka avslørte på en pressekonferanse i dag at Whitehead ville ha startet kampen mot Liverpool om han ikke hadde blitt utvist i sluttminuttene av lørdagens 4-0 seier over Brentford.

Whitehead fikk direkte rødt kort i det 83.minutt av kampen, for en takling på Alan Judge, og ble følgelig suspendert i tre kamper.

- Dean vil bli savnet, for han er en veteranspiller med masse rutine. Dean var en spiller jeg definitivt vurderte å benytte i morgen, men han kan ikke spille nå, slår Karanka fast.

Adam Clayton kommer trolig til å erstatte Whitehead i startoppstillingen. Med Whitehead ute vil trolig Grant Leadbitter få mer defensivt ansvar enn han har vært vant med denne sesongen. Leadbitter har gjort seks mål for Middlesbrough så langt.

- Grant er en veldig viktig spiller for oss, og han blir spesielt viktig for oss i morgen, på grunn av sin rutine. Han spiller veldig bra for øyeblikket, og er stinn av selvtillit. Når kapteinen din er sterk, er troppen alltid sterkere, konkluderer Karanka.

Middlesbrough-sjefen ser frem til å teste sitt mannskap mot Liverpool på Anfield.

- Det er alltid flott å møte Liverpool på Anfield. Jeg spilte aldri der som spiller selv, men jeg har vært der for å se en kamp, og jeg synes det er et av de beste stedene for fotball. Vi er i god form, og denne kampen er bra for oss. Men alle vet hvor vanskelig det kommer til å bli.

- Vi reiser til Liverpool for i vinne kampen, men jeg vet hvor vanskelig det vil bli, ettersom de er et av de beste lagene i Premier League og i Europa. Forrige sesong var de strålende. Denne sesongen har de åpnet svakt, men de har en veldig god manager og gode spillere.

- Det viktigste blir å gå ut på banen med tro på at vi kan vinne kampen, for vi kan ikke reise dit for å beundre stemningen og bare glede oss over at vi spiller mot Liverpool. Det kan i så fall slå veldig dårlig ut for oss.

- Jeg ønsker å sammenligne situasjonen med noe som hendte i Spania. Real Madrid var veldig svake for to uker siden, og på de to kampene etter det har de scoret 13 mål. Når du møter et lag som Liverpool, vet du aldri om det er et godt tidspunkt å møte dem på.

- Jeg er selvsagt spent og opprømt foran kampen. Jeg kan skjønne hvorfor alle er så opprømte, men vi må reise dit vel vitende om at vi møter et av de beste lagene i Premier League.

- Jeg vet hvor viktig denne cupen er for fansen, og derfor forbereder vi oss til denne kampen på samme måte som vi forberedte oss foran Brentford-kampen i helgen, og på samme måte som vi forbereder oss til kampen mot Charlton på lørdag.