Drømmer om mer spilletid

Jordan Rossiter er fortsatt høyt oppe etter førstelagsdebuten i september. Nå drømmer scouseren om mer spilletid på A-lagsnivå.

- Jeg er bare 17, og vet at jeg har mye igjen å lære. Jeg vil bare fortsette å forbedre meg, og forhåpentligvis bygge videre på debuten min. Når du først får smaken på det, så vil du bare ha mer og mer. Forhåpentligvis vil jeg fortsette å forbedre meg og få en ny sjanse i fremtiden, sier Rossiter i et lengre intervju med Liverpool Echo.

 

17-åringen satt på benken da Liverpool slo Swansea ut av ligacupen på tirsdag. Det var i ligacupen han fikk sin debut, hjemme mot Middlesbrough. En debut han kronet med å score kampens første mål.

 

- Jeg ser tilbake på det nå, og det kunne ikke ha gått bedre for å være ærlig. Det å score 10 minutter inn i min debut på Anfield var en fantastisk følelse. Det var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse. Det er noe jeg alltid vil se tilbake på, uansett hva som skjer i resten av livet mitt.

 

- Etter kampen dro jeg bare rett hjem og gikk til sengs. Det var blitt sent, og jeg var tilbake på trening på akademiet morgenen etter. Det var ikke noe tid for å sole seg i glansen, og jeg synes det er best slik. Jeg så ikke en gang kampen igjen før tre-fire dager senere, sier den sympatiske Liverpool-gutten.

 

Han har fortsatt hovedbase på akademiet i Kirkby, men får også trent med førstelaget på Melwood.

 

- Om jeg er på Melwood eller Kirkby varierer fra uke til uke. I går hadde vi foreksempel frokost her (på akademiet), og fikk en telefon om at 10 av oss måtte komme oss til Melwood og trene der. 

 

Idolet er Steven Gerrard.

 

- Steven Gerrard er en fantastisk rollemodell for meg. Han snakker alltid til meg gjennom treningene, og bare det å se på ham hjelper meg mye. Det er hva jeg ønsker å bli en gang i fremtiden.

 

Rossiter kommer fra en typisk Liverpool-familie.

 

- Det er sant eg jeg var blå da jeg var yngre - men jeg er en Liverpool-supporter nå. Dette er en av de største klubbene i verden. Min far er blå, og jeg tror aldri han vil forandre det, men nå som jeg spiller for Liverpool ønsker han at jeg og laget skal gjøre det bra. Jeg er fra en typisk scouse familie. Halvparten Everton og halvparten Liverpool.

 

Han tror han er i riktig klubb hvor unge spillere får sjansen.

 

- Jeg er lokal, og fordi jeg er en scouser betyr det mer for meg å komme meg inn på førstelaget, men jeg tar ikke av. Det er mange andre gode spillere her. Bare fordi jeg er scouser betyr ikke at jeg får et fripass til førstelaget. Dersom jeg skal etablere meg så må jeg ha gjort meg fortjent til det.

 

- Manageren har vist det med årene, med spillere som Raheem Sterling, Suso, Andre Wisdom og Jon Flanagan. Deretter fikk jeg og Jordan Williams spille mot Middlesbrough. Han er ikke redd for å bruke unggutter, og det er flott for alle guttene på akademiet. I noen klubber ville du ikke hatt mye til sjanse, men en konkurrerer på trening fordi vi alle vet hvor vi ønsker oss, og fordi vi har en manager som vil bruke deg dersom du er god nok.