Elsker å slå Everton

Steven Gerrard forteller at han elsker å vinne fotballkamper - og spesielt mot Everton. Kapteinen har fortalt ungguttene at de må kontrollere følelsene og holde hodet kaldt.

Steven Gerrard spiller i dag mot Everton for 31. gang i sin utrolige Liverpool-karriere.

 

- Jeg elsker å vinne fotballkamper, og jeg elsker å slå Everton. Det har ikke forandret seg. Når du går inn mot disse kampene som spiller er det eneste du ønsker deg et resultat, og det vil aldri forandre seg, sier kapteinen til Liverpoolfc.com.

 

Scouseren vet selv hvordan det er å miste hodet i et lokaloppgjør, og ble utvist både i 1999 og 2006.

 

- Det viktige som spiller er at du ikke har for høyt tenningsnivå på disse kampene og lar følelsene ødelegge for deg, så du får et dumt rødt kort. Du kan fyre deg opp så mye at det blir vanskelig å prestere, og du legger for mye press på deg selv, sier kapteinen.

 

- Det er beskjeden til de unge spillerne som skal spille i derbyet. Det vil ikke hjelpe deg dersom du har fyrt deg opp for mye. Du må kontrollere følelsene. Når alt kommer til alt er det en viktig Premier League-kamp og tre poeng det spilles om. Du må legge til side rivaleriet når det starter, og konsentrere deg om å vinne kampen.

 

Gerrard er imponert over Everton denne sesongen.

 

- Jeg tror Everton har overrasket alle med hvor raskt de har tatt til seg Roberto Martinez sin spillestil. Det er interessant, fordi begge managerene sin filosofi er veldig lik. Det tror jeg er grunnen til at det var en så offensiv og spennende kamp på Goodison.