Fast inventar i forsvaret

Martin Skrtel er den eneste man kan si har vært fast inventar i Liverpool-forsvaret denne sesongen. Slik håper slovaken det fortsetter ut sesongen.

- Av og til spiller vi tre bak, andre ganger fire. For meg som midtstopper er det ikke så veldig stor forskjell på om vi spiller med tre eller fire, da jeg mesteparten av tiden befinner meg sentralt i banen uansett, sier Skrtel til Sky Sports.

- Jeg synes jeg har blitt godt vant til dette, og håndterer det at vi forandrer fra det ene systemet til det andre. Det er bare positivt for oss, for av og til må du endre system i løpet av en kamp.

- Som gruppe har vi vært sammen lenge. Manageren kom hit forrige sesong, og da handlet mye om å bli vant til hverandre. Men denne sesongen har vi helt fra startfasen av jobbet veldig hardt for å komme blant topp fire.

Det er nå seks år siden Skrtel kom til Liverpool.

- Jeg er stolt over å ha vært Liverpool-spiller så lenge. Jeg trives veldig godt med det, og vil fortsette å jobbe hardt for klubben. Jeg håper vi kan oppnå suksess denne sesongen.

Slovaken er meget glad for at Daniel Sturridge er tilbake etter sin ankelskade, og høyaktuell for en plass i startoppstillingen mot Aston Villa i morgen.

- Daniel er en stor spiller. Samarbeidet han har med Luis Suarez er veldig bra, og det var hyggelig å se ham tilbake på banen igjen. Nå håper vi han kan holde seg skadefri resten av sesongen.

- Alt går bra nå. Selv da Daniel var ute med skade var det andre spillere som klarte å erstatte ham, og nå som han er tilbake håper vi å score mange flere mål.

Luis Suarez har selvsagt også imponert Skrtel denne sesongen.

- Luis viser hva han kan på trening hver dag. Han har et sterkt konkurranseinstinkt, og ønsker å vinne hver eneste kamp. Han ønsker å vise hvem som er best på trening også.

- For meg, som forsvarer, er jeg bare glad han er på mitt lag, så jeg ikke må markere ham. Jeg har opplevd på trening hvor vanskelig det er. Det er gode nyheter for oss at han har skrevet under en ny kontrakt, og jeg håper han blir i Liverpool i lang, lang tid.