Henrykt over Australia-debuten

Australia tapte 2-0 for Belgia i gårsdagens privatlandskamp, men for unge Brad Smith var det likevel rene julekvelden når han fikk sin A-landslagsdebut for The Socceroos.

20-åringen fikk FIFAs klarsignal til å spille for sitt fødeland bare timer før avspark i Belgia. Smith spilte nemlig for England U21 for bare noen måneder siden. Nå er landslagsvalget definitivt tatt, etter 17 minutter for Australia i går.

Smiths foreldre er engelske, men han ble født i Australia hvor han bodde de første 14 årene av sitt liv, før han flyttet til England og begynte å spille for Liverpool.

- Det å spille for Australia var det jeg og min familie ønsket når jeg var yngre. Det tok litt tid før papirene gikk i orden, men jeg er veldig glad for å ha debutert, uttaler Smith til SBS.

- Jeg ønsker å takke alle trenerne jeg har hatt i England, for hva de har gjort med meg på juniornivå, men det var hele tiden drømmen min å spille for Australia, legger han til.

- Det var aldri tvil om at jeg kom til å velge Australia. Jegt ble født i Penrith, og flyttet rundt Byron Bay. Min far bor i Forster Tuncurry. Det var en stor avgjørelse å ta, det å velge Australia, men det var den riktige avgjørelsen. Jeg er glad for at jeg tok den.

Smith ventet hele dagen på klarsignal til å spille, og det kom fra FIFA i ellevte time.

- Jeg ventet hele dagen, og spurte konstant om jeg hadde fått den internasjonale klareringen. I siste sekund fikk jeg vite at det hadde gått i orden, og manageren og alle spillerne reiste seg og klappet, og sa at «nå er du en av oss». Det var et stort øyeblikk.

Og dagen skulle bli enda bedre for Liverpool-spilleren, som denne sesongen er utlånt til Swindon Town. I det 73.minutt av kampen kom han inn for Tim Cahill. På det tidspunkt ledet Belgia 1-0. Vertenes andre scoring kom fire minutter senere, men det la uansett ingen demper på stemningen for Smith.

- For å være helt ærlig var jeg overrasket over at jeg fikk komme innpå. Det var en tøff kamp mot en tøff motstander. Jeg synes vi fortjente et bedre resultat.

Smith ble satt innpå i en offensiv rolle, noe som var litt uavant for ham.

- Jeg spiller vanligvis venstreback, men jeg spiller hvor det skal være for Australia. Etter kampen kom alle spillerne bort og gratulerte meg med debuten. De er gode gutter.

Smith tror at regelmessig spill for Swindon var katalysatoren for debuten.

- Det er vanskelig å være i Liverpool når du er så ung. De skal spille i Champions League, og har en veldig stor stall. Så jeg mente at det beste for meg var å bli lånt ut for å få spille førstelagsfotball. Det har vært til stor hjelp.