Holdt kreften hemmelig for sønnen

Jordan Hendersons far, Brian, fikk en kreftdiagnose før jul, men holdt det faktum at han var alvorlig syk hemmelig for sønnen så lenge som mulig.

Brian Henderson forteller til Sunderland Echo hvordan han og hans kone utsatte å fortelle resten av familien om sykdommen. Først da operasjonen nærmet seg fortalte Henderson senior om kreftdiagnosen til sin sønn. Brian var ikke i stand til å reise til Brasil for å se sønnen spille i VM, men snakket med ham daglig.

Nå som han er friskmeldt igjen snakker Brian Henderson om opplevelsen.

- Det var veldig sterke følelser i sving da jeg til slutt måtte fortelle om kreften til familien, forklarer Henderson senior til Sunderland Echo.

- Jeg snakket med Brendan Rodgers i Liverpool, som viste stor forståelse. Han ga Jordan fri, og folkene i Liverpool var helt fantastiske. De forsto situasjonen, og ga Jordan mye støtte. Jeg fortale Jordan at det beste han kunne gjøre for meg var å fortsette å spille fotball, og forsøke å bli banens beste i hver eneste kamp.

- Han ble faktisk kåret til banens beste i fire av de fem påfølgende kampene. Folk var ikke klar over presset han spilte under. Jeg var så stolt av ham.

Brian har gjennomgått både strålebehandling og operasjoner for å fjerne kreftsvulster på begge sider av nakken og i tungen.

- Jordan så virkelig frem til VM. Tanken på det hjalp meg gjennom behandlingen. Jeg visste VM kunne forandre livet hans. Han var svært skuffet over utfallet av turneringen, men det var en god erfaring for ham.