Kewell legger fotballstøvlene på hylla

Tidligere Liverpool-spiller Harry Kewell legger fotballstøvlene på hylla etter denne sesongen. Han vil bli husket som en av de beste spillerne Australia har produsert.

35-åringen, som den siste tiden har vært kaptein for Melbourne Heart, har bestemt seg for å gi seg med fotballen. Flere skader i løpet av det siste året har hemmet Kewell, og han er derfor ikke aktuell for Australias VM-tropp.

Skader preget også Kewells fem år på Anfield, hvor vingen gjorde 16 mål på 139 kamper (12 mål på 93 kamper i Premier League). Kewell vant imidlertid både Champions League i 2005 og FA-cupen i 2006 med Liverpool. Han ble dog byttet ut i begge finalene grunnet skader.

Kewell fikk sitt gjennombrudd hos Leeds United i 1996, 17 år gammel. Han ble kåret til PFA Young Player of the Year i 1999/2000. Han ble hentet til Liverpool sommeren 2003. Etter oppholdet på Anfield har han vært innom klubber som Galatasaray, Melbourne Victory, Al Gharafa og altså Melbourne Heart.

Kewell vil spille sin siste kamp i karrieren når Melbourne Heart møter Western Sydney Wanderers lørdag 12.april.

- Hva blir det neste for meg? Jeg kan jobbe med golfsvingen min, spøkte Kewell på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Jeg skal egentlig bare være pappa, og gjøre ting folk flest tar for gitt. Jeg skal også jobbe med mitt eget fotballakademi og lære unge australske barn å spille fotball.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, sier Kewell om det å gi seg som fotballspiller.

- Jeg har snakket med mange mennesker den siste tiden, men det har vært vanskelig siden fotball er det eneste jeg har drevet med. Jeg begynte å spille fotball da jeg var fire år gammel, og ble profesjonell som 17-åring. Min profesjonelle karriere varte i 18 år. Det er dette livet jeg har levd, og nå får jeg sjansen til å leve et annet liv.