Nytt utlån aktuelt for Coates

Sebastian Coates ønsker å spille regelmessig, og et nytt utlån kan derfor bli aktuelt for midtstopperen.

Sebastian Coates ødela korsbåndet  i august i fjor. Midtstopperen foretok mye av rehabiliteringen i hjemlandet Uruguay. og spilleren ble utlånt til Nacional for å få kamptrening og få mulighet til å komme med i Uruguays VM-tropp.

- Noen ganger når du blir skadet, er det hva som skjer i hodet ditt som teller mest. Jeg brukte seks måneder på å forsøke å bli frisk, forteller Coates til The Guardian.

- Jeg hadde kanskje behov å være nær venner og familie. Jeg visste også at jeg ville få færre sjanser til å spille for Liverpool etter at jeg hadde blitt frisk, og da ville jeg ikke vært tilbake så raskt.

Coates ønsket å bli utlånt før han ble skadet, men grunnet liten bredde i Liverpool-stallen måtte forsvareren bli værende. Etter skaden fikk han mulighet til å slutte seg til sin forrige klubb Nacional på lån for resten av sesongen.

- Det er vanskelig å spille regelmessig, og du vet at du må gjøre alt bra i de få kampene du får. Det er en utfordring for meg å spille ukentlig og vise at jeg er en god spiller. Jeg har egentlig ikke fått muligheten frem til nå.

- Jeg har sagt til Liverpool at jeg ønsker å spille. Hvis jeg ikke får mulighet til det, vil det være fornuftig å se etter en annen løsning.

 - Jeg ville ikke hatt noe i mot å bli lånt ut og fortsette å spille i Premier League. Jeg ville like å spille i England. Jeg ønsker å fortsatte å spille for Uruguay. Jeg tror det er viktig at jeg opprettholder god rytme i kampene etter at jeg er tilbake fra skade.

Coates har kjempet hardt for å komme tilbake.

- De første månedene gjør du mye av de samme øvelsene hver dag. Det kan være repeterende og kjedelig. Det kan gjøre deg nedbrutt. Men det vanskeligste var da jeg var klar, eller da jeg trodde at jeg var det, men legene holdt meg igjen. Det er den form for engstelse. Jeg sa til dem: «Jeg kan spille.» Men de svarte: «Vent.» På et tidspunkt tenker du: «Hva mer kan jeg gjøre?»

- Jeg satte meg en rekke målsettinger - hadde en ukeplan og satte langsiktige mål. Først var det å komme seg skikkelig etter skaden og gi en mulighet til å komme til VM. Heldigvis så skjedde det.

Coates fulgte innspurten i Premier League fra Uruguay.
- Liverpool har kanskje flere fans her enn andre steder. Det var tøft å se på tittelkampen. Vi har en WhatApps-gruppe med Luis, Coutinho og Lucas. Jeg sendte en melding til Luis etter Crystal Palace-kampen. Det var egentlig ingenting annet du kunne gjøre.