Offisielle tegninger av nye Main Stand

Liverpool Football Club har nå kommet med tegninger av et nytt Main Stand og informasjon om utvidelse av Anfield, som vil gi stadion en kapasitet på 58,800 sitteplasser.

Liverpool Football Club har nå gjort klare detaljerte planer for en utvidelse av Main Stand og foreløpige planer for utvidelse av Anfield Road Stand. (i pressemeldingen bruker LFC Anfield Road Stand og ikke Anfield Road End som har vært vanlig for kortsiden på motsatt side av The Kop)

Disse vil bli lagt ut til konsultasjon med lokalbefolkningen, og til offentlig beskuelse, denne uka.

Visningen vil inneholde detaljerte tegninger og design av nye Main Stand.

Utvidelse av Main Stand vil bety 8,500 ekstra sitteplasser som vil bringe kapasiteten på den langsiden til nesten 21,000. Ved fullførelse av Main Stand vil kapasiteten på Anfield være omkring 54,000.

De foreløpige planene for Anfield Road Stand vil øke kapasiteten med ytterligere 4,800.

Ferdig utbygd vil dermed «nye» Anfield ha kapasitet på 58,800.

«Som del av vår foreslåtte utbygging av stadion har vi nå lagt frem våre ambisiøse planer for utvidelse av Main Stand og Anfield Road Stand, og vil sette i gang en prosess med konsultasjon som vil forme og informere i forhold til våre byggesøknad», sier administrerende direktør i Liverpool FC, Ian Ayre.

«I henhold til at vi skal komme videre med våre utvidelsesplaner må vi ha sikkerhet i forhold til å navigere oss videre i en kompleks planleggingsprosess og sikre støtte fra lokale myndigheter, lokale innbyggere, forretninger og andre. Denne visningen er en viktig del av denne prosessen.

«Vi startet denne reisen for litt over 18 måneder siden og mye arbeid er allerede blitt gjort, men det gjenstår fortsatt utrolig mye å gjøre, men det har vært god fremgang så langt og vi er stolte over å kunne offentliggjøre disse planene.»

Ifølge pressemeldingen fra Liverpool FC forventer man å kunne legge inn en byggesøknad til bystyret «i løpet av sommeren». Ordfører Joe Anderson har tidligere uttalt at man tror en slik søknad kan være ferdig innen slutten av mai.

Hvis denne søknaden blir godkjent kan byggearbeider med Main Stand starte tidlig neste år og være ferdig innen sesongen 2016/17.