Rivingsarbeid påbegynt

Liverpool Echo melder at rivning av hus i gaten bak Main Stand nå er i gang. Det vil bane vei for utbygging av Liverpools stadionanlegg.

Rivningsarbeid av hus like bak Liverpools stadionanlegg har startet. De første husene i Lothair Road, gaten bak Main Stand, er nå revet. Det vil gjøre det mulig for Liverpool å utvide Main Stand med 8 500 seter, til en kapasitet på 21 500 tilskuere.

Alle husene i gaten vil bli fjernet for å lage 96 Avenue, til minne om Hillsborough-ofrene. Planene er å rive hus på begge sider av Lothair Road og hus i Alroy Road, Rockfield Road og Anfield Road. Gatene ligger inntil Main Stand.

- Det er gode nyheter Å se gravearbeidere i sving viser vår vilje og ønske om å lykkes med dette prosjektet, uttaler Liverpools borgermester Joe Anderson til Liverpool Echo.

- Det er ikke bare gode nyheter for Liverpool FC, men også for hele lokalsamfunnet. Det er et meget stort fornyelsesprosjekt som vil fungere som en katalysator for hele området, og det vil gi nye boliger, butikker og arbeidsplasser.

- Det har gått lang tid. Ideelt sett ville vi ønsket å gjøre dette tidligere, men jeg er meget fornøyd med at vi er i gang.

Liverpool FC leverte byggesøknad i forrige uke, og den vil bli vurdert av kommunen senere i år. Hvis den blir godkjent, kan byggearbeidene begynne tidlig neste år med antatt ferdigstillelse til 2016/17-sesongen. Anfield Road Stand skal også utvides, slik at stadionets totale kapasitet vil bli 58 800.