Røverkjøpet Coutinho

Philippe Coutinho spilte en av sine beste kamper sist Liverpool møtte Arsenal. Brendan Rodgers forklarer hvorfor brasilianeren bidrar til en godt balansert midtbane for Liverpool.

- Han er et røverkjøp, slår Brendan Rodgers fast overfor Liverpool Echo når han snakker om Philippe Coutinho. – Han er et absolutt vidunderlig talent.

- Det er veldig få spillere på dette nivået som kan spille ut et lag med én pasning, og han får lag på hælen hele tiden.

- Det er ikke bestandig pasningen når fram, men kvaliteten på hans pasningsspill er sensasjonell. Han er i tillegg en fin fyr.

- Hver dag gjør han noe som får meg til å tenke, «wow, for et talent».

- Hvis du går inn på YouTube og ser små klipp av ham da han var ung, 12 eller 13, da var han nøyaktig den samme type spiller.

- Når en ser på måten som vi nå har spilt, da har vi Steven Gerrard som dyptliggende playmaker og vi har en nummer åtte og en nummer ti foran ham, i Coutinho og Jordan Henderson. De to siste spiller sentralt i korridorene som en offensiv trussel.

- Noen lag spiller med to som holder igjen, og en nummer ti, vi spiller med to offensive og et anker.

- Vi har den beste pasningsspilleren i ligaen (Gerrard), en tekniker som kan tre pasninger gjennom et nåløye (Coutinho) og en løpssterk spiller (Henderson). Balansen er derfor god.

- Da jeg først så Philippe spilte han sentralt, og jeg synes han er bedre der enn ute på flanken. Han kan også spille som en ordinær nummer ti, og det gjorde han i 2.omgang mot Fulham.

- Han er nå i omgivelser hvor han kan blomstre, fortsetter Rodgers om en Coutinho som først slet etter at han kom til Europa fra brasiliansk fotball. – Han har kommet til en klubb som prøver å få maksimalt ut av sine spillere og det er noe han nå bærer fruktene av.

- Det du også kan se er at han har en tøffhet i seg. Du kunne se ham mot Arsenal, den intensiteten han hadde i sitt press, og hvis du spør ham vil han bekrefte at han virkelig har forbedret seg defensivt.