Supporterklubbens hederspris

For første gang i historien delte supporterklubben ut «Supporterklubbens Hederspris». Den gikk til Jonas Dønnum Veum og hans minnefond.

Følgende begrunnelse ble lest opp på årsmøtet i kveld:

«Denne går i år til en person og hans minnefond som viser at fotball og Liverpool FC er så mye mer enn ren underholdning.

For første gang i historien delte supporterklubben ut «Supporterklubbens Hederspris». Hedersprisen går til Jonas Dønnum Veum post mortem og hans minnefond. Jonas og med sin tapperhet og styrke kjempa sin livs kamp mot kreften, og der familien i ettertid nå hjelper andre kreftrammede barn i Jonas sitt minne.

Jonas fant, sammen med sin familie, mye styrke og hjelp i sin fotballkjærlighet til LFC. Jonas skulle skrives ut fra sykehuset etter en hard og lang kamp og mange kreftoperasjoner i mai 2012. Samtidig ble andre norske offisielle LFC-bok sluppet (Liverpoolhelter). I den forbindelse kom Phil Thompson og Alan Kennedy på besøk på Radiumhospitalet for å feire at Jonas skulle skrives ut av sykehuset. Dessverre tok kreften nytt grep, men 11 år gamle Jonas sin styrke, sitt mot og humør gjorde sterkt inntrykk på alle rundt ham.

Høsten 2012 fikk han endelig sin drøm i oppfyllelse da han, sammen med tvillingbror Emil, pappa og onkel fikk oppleve en kamp på Anfield. Liverpool FC ønska familien velkommen inn i Players lounge der Jonas fikk hilse på sine store helter. Opplevelsen familien hadde sammen i Liverpool var av uvurderlig størrelse - for like før jul døde Jonas, bare 12 år gammel.

For Jonas var Liverpool FC en stor og viktig del av livet. På hans gravstein står det You'll Never Walk Alone og hele hans familie finner trøst i deres felles engasjement og kjærlighet for fotballen i tida etter at Jonas tragisk gikk bort. Jonas sin historie har berørt Liverpool FC helt til topps, ikke bare ved at mange av LFCs tidligere spillere og ambassadører som Kennedy, Thompson, Neal og Barnes har engasjert seg, men også klubbens administrasjon og ledelse. I vinterferien 2014 ble Jonas hedret over høyttalerne på hjemmekamp, der et av barna fra Supporterklubbens deltakere på juniorturen sparka Jonas sin siste ball i målet mot The Kop i pausen på en kamp.
Dette er så vidt vi vet første gang en norsk supporter er hedret over høyttalerne for hele Anfield.

Etter Jonas sin død har familien hans bestemt seg for å opprette et minnefond i Jonas sitt navn. Deres engasjement for å hjelpe andre kreftrammede barn står det umåtelig stor respekt av samtidig som de er med å vise verden at fotballsupportere og LFC-supportere gjør en viktig forskjell i samfunnet.

Liverpool FC Supporters' Club Norway sin første ærespris går derfor til tapre Jonas Veum Dønnum og hans minnefond. Prisen er på 10.000 kroner som går til hans fond for å hjelpe andre kreftrammede barn.»




Jonas sin tvillingbror og søster møtte for å motta prisen på vegne av sin avdøde bror. De fikk også en signert Liverpooldrakt med seg hjem.