Uten ligaseier på Britannia Stadium

Ifølge Mike Marsh står Liverpool overfor en vanskelig kamp borte mot Stoke. De røde har ikke vunnet på Britannia Stadium i ligasammenheng.

Liverpool har møtt Stoke fem ganger borte i Premier League, samtlige kamper på Britannia Stadium. De tre seneste har alle endt med tap, mens de to øvrige har endt uavgjort. Den forrige ligaseieren i Stoke kom for snart 30 år siden. 2. november 1984 nettet Ronnie Whelan et sent vinnermål på gamle Victoria Park. Liverpool har to seirer i de nasjonale cupene på Britannia Stadium.

Stoke har kun tapt hjemme mot Norwich i ligaen denne sesongen. De har beseiret Chelsea på eget gress og spilt uavgjort mot Everton, Manchester City og Southampton.

- Stoke gjør det til et meget vanskelig sted å dra og spille fotball. De får ballen inn i områder på banen som gjør at du må forsvare deg. Til tider kan det bli meget tøft, sier førstelagstrener Mike Marsh til Liverpoolfc.com.

- Det er ikke bare slik for Liverpool, men for mange lag som kommer dit. Tradisjonelt har de vært meget sterke på hjemmebane, så vi får se hvordan det blir til helgen.

- De har noen meget høye spillere som Peter Crouch og Kenwyne Jones. Men de kan få ballen ned på bakken og spille. De har spillere som Charlie Adam. Så det kommer til å bli en interessant kamp, avhengig av hvem de tar ut.

- Hvis de går tilbake til sin tradisjonelle spillemåte med å spille meget direkte, vil de bli vanskelige å spille mot. Vi ser frem til en vanskelig kamp, og vi er meget bra forberedt.

Lagene møttes på åpningsdagen. Liverpool vant 1-0 etter scoring av Daniel Sturridge. Simon Mignolet sikret alle tre poengene med en strafferedning på slutten. Mark Hughes ledet Stoke for første gang den dagen etter seks år med Tony Pulis som sjef.

- De forsøker å spille litt mer fotball. De forsøker å bygge opp mer bakfra. De er ikke så direkte. Da de kom hit i den første kampen for sesongen, kunne dere se at de var inne i en overgangsfase.

- Hughes forsøker å forandre fra der de var under Tony Pulis. Med litt flaks så er de ikke der ennå, men har fortsatt arbeid å gjøre. Det vil ikke ha noen innvirkning på oss. Vi forbereder oss til kampene som vi alltid har gjort. Vi legger opp kampen etter slik vi tror de kommer til å spille.

- Han har fått inn ganske mange spillere. Heldigvis for oss tilhører en av hans beste spillere (Oussama Assaidi) for tiden oss, slik at han ikke kommer til å spille på søndag. Så de må endre litt på laget.