- Benteke perfekt for Liverpool

Robbie Fowler håper at Brendan Rodgers lykkes i jakten på Aston Villa-angriperen Christian Benteke.

Liverpool har så langt ikke vært villige til å innfri utkjøpsklausulen på 32,5 millioner pund i Bentekes kontrakt med Aston Villa, men den gamle scoringskongen Fowler håper at Liverpool til slutt får fatt i den belgiske spissen.

- Vi hadde ingen som gjorde 10 ligamål forrige sesong, og jeg husker ikke sist det skjedde i Liverpool. Det er viktig at klubben får tak i en målscorer, og av navnene som er blitt lansert ville jeg foretrukket Benteke. Jeg synes han er strålende, sier Fowler til Liverpool Echo.

HÅPER PÅ NAPP: Robbie Fowler krysser fingrene for at Brendan Rodgers lykkes i jakten på Christian Benteke.

Den beste for Liverpool

- Det er kanskje andre toppspisser som er tilgjengelige, men når det gjelder allround-spill, styrke, hurtighet, tøffhet og evnen til å sette ballen i mål, mener jeg Benteke er den beste Liverpool kan sikre seg.

Benteke har gjort 49 mål på 101 kamper for Aston Villa siden han kom fra Genk i 2012.

- Vi slår flere innlegg inn i feltet enn noen andre klubber i ligaen, og det er noe Christian liker. Det er ikke vits i at han går til en klubb som ikke legger innlegg, uttaler Fowler.

- Jeg har studert ham nøye, og han er ikke bare et oppspillspunkt. Han holder også bra på ballen, og bringer andre spillere inn i spillet. Han er også bevegelig, og holder forsvarere på tå hev hele tiden.

- Han var veldig bra før han skadet akillessenen, og jeg håpet vi skulle hente ham allerede da. Han slet med å komme tilbake, men kom i form igjen etter at Tim Sherwood ble manager i Villa.

Strekker motstanderens forsvar

- Jeg tror han passer perfekt inn i måten Brendan ønsker å spille fotball på. I fjor hadde vi spisser som hele tiden kom ned i banen for å hente ballen, og dermed ble det ingen på topp. Benteke er en type som vil holde seg der fremme, og strekke motstanderens forsvar. Har du en spiller som gjør det, blir det mye mer rom for spillere som Firmino, Coutinho og Henderson til å boltre seg i.

- Når du har spisser som kommer ned i banen hele tiden, blir det lettere å markere ut hele laget. Når spisser faller ned i Coutinhos posisjon blir det vanskeligere for ham å gjøre noe med ballen.

- Liverpools spill handler ikke bare om å komme til dødlinja og legge innlegg. Det handler også om bevegelser, og det er noe Benteke har. Det er veldig viktig at vi får tak i en spiss av den typen. Noen som kan gjøre banen stor. Det er viktig for å få det beste ut av de andre spillerne vi har.

LES OGSÅ: CLYNE KAN BLI NØKKELEN TIL BENTEKE-SUKSESS