– Det finnes ingen avtale med Dortmund

Jürgen Klopp sier at han kan kjøpe spillere fra Borussia Dortmund dersom han måtte ønske det.

Da Klopp ble ansatt i oktober ble det antydet at han hadde inngått en avtale med sin gamle klubb om at han ikke skulle hente spillere derfra. Dette tilbakeviser nå Liverpool-manageren.

– Jeg har ikke noen avtale med Borussia Dortmund, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Jeg har hørt ryktene om en avtale, men det stemmer ikke. Uansett, etter min mening er det kun fornuftig å gå etter spillere som vi tror vi kan få. Dersom vi skal kjempe med Manchester City, og vi kan betale 100 og de kan betale 120, så er det sprøtt om du forsøker deg på dette.

– Det finnes så mange mødre i verden som har strålende sønner, så vi trenger ikke alltid gå for de karene som alle kjenner til.

– Du kan kanskje hente en, men jeg har fortsatt et godt forhold til Borussia Dortmund og til alle spillerne der. Det er ingenting som er avtalt mellom oss. Dersom det var mulig at jeg kunne få en av de spillerne og vi trengte ham, kunne vi forsøke oss på det.

– Det finnes ingen avtale. Selvsagt ikke. Og det finnes heller ingen avtale om at vi ikke kan selge spillere til Borussia Dortmund!

– Vi har ikke bestemt oss for noe ennå

Januarvinduet nærmer seg, men Klopp hevder han ikke aner om han har penger å rutte med.

– Jeg har ikke spurt. Jeg er sikker på at vi kan handle om vi vil. Det eneste svaret jeg kan gi er at vi ikke vil foreta oss noe bare fordi det er mulig. Vi ønsker bare å foreta oss noe dersom vi føler det er nødvendig, eller dersom vi føler det er en mulighet vi ikke har råd til å si nei til, eller dersom situasjonen forandrer seg slik at vi blir tvunget til å hente inn spillere.

– Dette er ikke en avgjørelse vi skal ta i dag eller i morgen, men vi forbereder oss for det øyeblikket. Det må vi gjøre. Jeg er her fra morgen til kveld, så hva skal jeg gjøre hele dagen når vi bare trener en gang. Vi har møter der vi avgjør hva vi ønsker å gjøre. Vi snakker om spillere, og sørger for at vi er forberedt til øyeblikket kommer der vi må ut på markedet.

– Vi snakker om neste sommer. Det er helt normalt. Men for øyeblikket føler jeg ikke at det vil hjelpe oss om vi henter inn fem spillere. Vi ønsker bare å hente spillere vi virkelig ønsker oss. Tre skader i en og samme posisjon kan selvsagt tvinge deg til å ta det du får. Men normalt sett henter du kun spillere du virkelig ønsker deg.

– Vi har ikke bestemt oss for noe ennå. Vi vet bare hva som er mulig i januar, men ingenting mer.

LES OGSÅ: Klopp møtte Rodgers