– Klopp gjør meg glad

Steven Gerrard har latt seg imponere av Jürgen Klopp under treningene han har vært med på den siste tiden.

– Fra utsiden likte jeg Jürgen Klopp. Jeg likte hans karisma, jeg likte hans taktikk og jeg har alltid likt Borussia Dortmund, som jeg fulgte med på i Champions League. Jeg var en stor fan av Klopp. Nå som jeg har møtt ham, og jobbet under ham, er jeg blitt en enda større fan, slår Gerrard fast til Evening Standard.

– Jeg tok en kaffekopp sammen med ham, og når jeg kom ut av rommet følte jeg meg rett og slett glad. Jeg følte meg høyere. Og jeg er ikke en av spillerne hans, så jeg kan bare tenke meg hva han har gjort med de spillerne. Stemningen i klubben er strålende. Spillerne er ivrige på trening, og alle smiler hele tiden. Jeg tror han har gitt hele klubben et løft, fortsetter den tidligere Liverpool-kapteinen.

– Han ønsker å være sammen med spillerne, og de setter pris på det. Han ønsker ikke at spillerne skal være nervøse, engstelige eller bekymret. Han ønsker å ta presset bort fra skuldrene deres.

– Jeg elsker måten han håndterer spillerne på individuelt. Jeg elsker måten han håndterer laget på, og jeg liker veldig godt taktikken hans. Jeg har fulgt med ham fra utsiden, og jeg har også jobbet under ham, så det er en strålende erfaring for meg – som Liverpool-supporter, tidligere spiller og fotballekspert – og også med tanke på min fremtidige karriere. Jeg elsker det.

Skulle gjerne hatt Klopp som manager

Det er ikke aktuelt for Gerrard å spille på lån for Liverpool denne vinteren, selv om tanken på å skulle spille under Klopp synes forlokkende. Den 15.januar drar scouseren tilbake til Los Angeles for å begynne preseason-treningen med Galaxy.

– Dersom jeg var Liverpool-spiller nå – om det var som ung spiller eller på toppen av min karriere – og Jürgen Klopp hadde kommet inn døren, ville jeg slikket meg om munnen. Spillerne bør være opprømte. Jeg tenker på hvordan det hadde vært å være 25-26 år igjen, og skulle jobbe med ham. Tanken får det til å krible i meg. Så spillerne bør innse hvilken unik mulighet til har til å oppnå suksess i løpet av de neste to, tre, fire årene eller mer som Klopp blir i klubben. Dersom ikke spillerne føler dette, er det noe fundamentalt galt.

– Jeg skal være ærlig og innrømme at det var forferdelig å se Liverpool spille for første gang som fan, etter at jeg forlot klubben. Jeg hatet det til å begynne med. Det ga meg en dårlig magefølelse. Men nå er jeg blitt vant til det, og trives med det.

–Vi ønsker selvsagt alle at Liverpool skal gå til topps, men å skru opp forventningene vil ikke hjelpe noen. Jeg tror ikke det er rettferdig overfor manageren eller spillerne heller. Akkurat nå må de ta en kamp om gangen, og ha topp fire som hovedmål.

– Mot slutten av tiden med Brendan Rodgers kunne du føle at det var mye frustrasjon blant publikum, og jeg tror det spredde seg til spillerne ute på banen. Spillerne var veldig anspente og nervøse. Jeg følte i alle fall på dette mot slutten av forrige sesong. Det er normalt når resultatene ikke går din vei.

– Det Jürgen har gjort nå er det samme som Brendan gjorde da han kom til klubben. Han forsøker å ta forventningspresset bort fra spillerne og la dem få utfolde seg.

– Dersom noen hadde tilbudt meg et trofé og en topp fire-plass nå, ville jeg selvsagt tatt det. Men jeg tror også at Liverpool har en mulighet til å bli involvert i tittelkampen, for ingen ser ut til å stikke av fra resten denne sesongen. På denne tiden av året har Chelsea eller Manchester City sett uslåelige ut de siste årene. Men nå tror jeg ikke det finnes noen lag i ligaen som ikke vil tape to kamper eller mer frem til sesongslutt. Dette er ikke bare en sjanse for Liverpool, men også for Arsenal, Manchester United og Tottenham. Dette er første gang på noen sesonger at Chelsea eller City ikke har sett ut som favoritter til å vinne tittelen. Så nå er det en mulighet til å bli involvert i tittelkampen.