- Unggutter behøver ligaerfaring

Åtte spillere fra Liverpool U21 er for tiden på utlån. Alex Inglethorpe forklarer hvorfor det er viktig for disse å spille spillerne å fullføre sesongen utenfor sitt vante miljø.

Jordan Lussey (Bolton), Jordan Williams (Notts County), Jack Dunn (Burton) og Kevin Stewart (Burton) skrev under låneavtaler like før det vinduet stengte nylig, mens Joao Teixeira (Brighton), Sheyi Ojo (Wigan), Jerome Sinclair (Wigan) og Lloyd Jones (Accrington) allerede var med andre klubber på et tidspunkt hvor Liverpool U21 har innspurten i sin liga.

- Vi gjør det bra i U21-ligaen og har hatt noen utmerkede seire over lag som Manchester City, Chelsea, Everton og West Ham i det siste, men nå er tiden inne for noen av spillerne til å få ligaerfaring. Det er hva jeg mener de behøver mest, forklarer akademi Alex Inglethorpe til liverpoolfc.com.

- De fleste av guttene er klare for en slik utfordring og noe av ferdighetene som kreves når du skal utvikle spillere er å forstå når en spiller er desperat etter en ny utfordring og ikke er redd for å skjule det.

- For meg er denne klubben bygget for å utvikle den individuelle spiller og vi har stab som tror på det og aktivt hjelper til med det.

- Jordan har vært en veldig tro og god tjener på akademiet og når han for en mulighet til å høste erfaring i en klubb som Bolton, da fortjener han å kunne ta den, fortsetter Inglethorpe på spørsmål om Jordan Lussey.

- Slike som Jordan (Lussey), Jordan Williams, Jack Dunn, Lloyd Jones har fremhevet seg innen U21 fotball og de behøver nå en ny utfordring. 

- Det er et hav av forskjell mellom å spille U21 fotball og det å spille foran et stadion med tilskuere og sammen med voksne spillere, hvor det er menn mot menn. Det krever noe annet og du finner ut mye mer om dine spillere.

- Det er klart at vi vil bli hardt for de unge spillerne som da vil ta steget opp til U21, for å fylle hullene etter de som nå har gått ut på lån, men samtidig vil det både være en stor mulighet og erfaring for dem. Det vil være syklusen som starter på nytt.