Echo: Ibe signerer denne uken

Jordon Ibe kommer til å signere en femårskontrakt med Liverpool FC før uken er omme, melder lokalavisen på Merseyside.

19-åringen er blitt enig med Liverpool-ledelsen om en ny langtidsavtale, som vil binde ham til Anfield-klubben frem til sommeren 2020. Det er en forlengelse på tre år i forhold til den nåværende avtalen, som ville ha løpt ut sommeren 2017.

Ibe tilbrakte første halvdel av denne sesongen på lån hos Derby County i The Championship, men returnerte til Anfield i januar. Han har spilt åtte kamper for førstelaget siden den gang. Han var imidlertid ikke spilleberettiget i FA-cupen grunnet at han spilte i turneringen for Derby tidligere i sesongen, og var således ikke aktuell for semifinalen mot Aston Villa på Wembley. Tenåringen vil være i troppen når Liverpool gjester West Bromwich på lørdag.

Liverpool FC vil trolig bekrefte kontrakter både for Ibe, Jordan Henderson og Martin Skrtel de nærmeste dagene. Hendersons avtale kan bli offentliggjort allerede i morgen. Både Henderson og Skrtel er nå på kontrakter som løper ut sommeren 2016.

Liverpool Echo melder også at Liverpool-ledelsen føler seg trygge på at de skal komme til enighet med Jon Flanagan om en ny kontrakt. Forsvarsspillerens nåværende avtaler løper ut i juni.