Et helt lag til EM

Liverpool vil ha et tosifret antall spillere med i neste års EM-sluttspill i Frankrike.

Et dusin Liverpool-spillere har et berettiget håp om å få EM-billett dersom de holder seg skadefrie frem til sommerens mesterskap i Frankrike. Kanskje kan Anfield-klubben bli representert med enda flere?

For vertsnasjonen Frankrike bør Mamadou Sakho komme med i troppen, selv om han for øyeblikket er satt ut av spill grunnet en kneskade. Liverpool Echo tror at Sakho vil være tilbake i spill for Liverpool etter nyttår.

Liverpool kan få med så mange som fem spillere i England-troppen, dersom alle holder seg skadefrie. Adam Lallana, Nathaniel Clyne, James Milner og Jordan Henderson synes alle å være sikre kort. Størst usikkerhet knytter det seg til skadeplagede Daniel Sturridge. Danny Ings blir neppe skadefri i tide til å spille seg inn i EM-troppen etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i høst, mens Jordon Ibe trolig blir veiet og funnet for lett for dette mesterskapet.

Belgia blir trolig den nasjonen med nest flest Liverpool-spillere i troppen. Trioen Christian Benteke, Simon Mignolet og Divock Origi har alle gode muligheter til å komme med. De to førstnevnte er bankers dersom de holder seg skadefrie, men er ikke førstevalg i sine posisjoner og kan dermed måtte belage seg på mye benkesliting på franske arenaer. Origi kan også snike seg med om han får spilletid for Liverpool utover våren.

Joe Allen har vært fast inventar i Wales sin tropp, og blir høyst sannsynlig også med til EM, mens Emre Can har spilt seg inn i Tyskland-troppen foran mesterskapet. Martin Skrtel er bankers i Slovakias midtforsvar, mens Dejan Lovren skulle ha muligheter til å komme med i Kroatia-troppen. Adam Bogdan er fast reservekeeper for Ungarn, og får temmelig sikkert også EM-billett.

Da er det mer tvilsomt om trioen Mario Balotelli (Italia), Alberto Moreno (Spania) og Tiago Ilori (Portugal) kommer med, all den tid de ikke er inne i landslagsvarmen for øyeblikket. Balotelli skal i morgen opereres for lyskebrokk, og kan ikke regne med å komme i spill igjen for et stykke utpå nyåret.