Henderson: – Det er en ære å få være kaptein

Visekaptein Jordan Henderson (24) elsker følelsen når han går ut på banen med bindet rundt armen.

– Det er en stor ære bare å dra trøya over hodet og representere Liverpool. Å lede laget ut på banen er en utrolig følelse, for Liverpool er en enormt stor klubb. Det er utrolig å få være kaptein, og det var en stor opplevelse for meg da jeg fikk muligheten, sier visekaptein Henderson til Liverpools offisielle nettsted.

Kapteinsdrømmen virket langt unna da Henderson var utenfor laget i begynnelsen av Brendan Rodgers' trenerkarriere på Anfield, men 24-åringen har bitt tennene sammen og spilt seg inn i elleveren.

Les også: Klar for mer ansvar

Nå er den energiske midtbanespilleren selvskreven i startoppstillingen til Liverpool.

– Ting endrer seg raskt i fotball. Jeg har alltid visst det. Hele tiden har jeg prøvd å fokusere på hva jeg selv må gjøre som spiller, og jeg kommer til å fortsette å jobbe så hardt som mulig, sier han.

Når kaptein Steven Gerrard (34) forlater Liverpool og setter seg på flyet til Los Angeles etter sesongslutt, er blant Henderson de fremste kandidatene til å overta kapteinsbindet på permanent basis.

Les også: Haster ikke med ny avtale

– Får jeg muligheten, ville jeg selvsagt ha elsket å bli kaptein, men vi har mange ledere i spillergruppa som kan ta rollen. Det er opp til manageren hva han ønsker å gjøre, avslutter Henderson.