Hvilte ni spillere fra start

Mens Liverpool kan se frem til en omkamp mot Bolton, er Chelseas navn strøket fra morgendagens FA-cuptrekning. Et reservepreget hovedstadslag gikk nemlig på en sjokksmell i går.

Bradford fra League One, nivå tre, stakk av med seieren og avansementet fra den fjerde FA-cuprunden på Stamford Bridge i går ettermiddag. Premier League-lederne var faktisk foran med to mål i første omgang, men tapte til slutt 2–4 for underdogene.

I forkant av kampen sa manager José Mourinho at det ville vært en «skam» dersom laget hans ville gå på et nederlag, og han beholdt de samme ordene etter kampslutt. Samtidig fokuserte portugiseren på å hylle og gratulere Bradford for jobben de gjorde i hovedstaden.

Etter at Chelsea fikk med seg 1–1 mot Liverpool i den første semifinalekampen i ligacupen tidligere denne uka, valgte Mourinho som ventet å spare en rekke spillere. Det var bare to stykker – Gary Cahill og John Obi Mikel – fra Anfield som startet kampen mot Bradford i går.

Liverpool brukte til sammenlikning seks spillere, over halvparten, fra start mot Bolton som også startet mot Chelsea tirsdag: Raheem Sterling, Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Mamadou Sakho, Emre Can og Simon Mignolet. Lazar Markovic kom inn i pausen, og Lucas fikk drøyt tjue minutter på banen.

God åpning

Cahill var mannen som ga vertene ledelsen halvveis inn i den første omgangen. Midtstopperen flikket ballen lekkert i mål etter et hjørnespark. Ramires doblet syv minutter før pause, etter å ha blitt spilt fri foran mål. Så reduserte Bradford like etter, og det stod 2–1 til Chelsea da lagene gikk inn til pause.

Et stykke ut i andre omgang satte Mourinho inn Cesc Fàbregas og Willian. Likevel presterte gjestene fra League One å utlikne da det gjenstod et kvarter av oppgjøret.

Snudd på hodet

Eden Hazard ble kastet innpå rett etter 2-2-scoringen, men Chelsea klarte ikke å komme foran. I stedet ble situasjonen kritisk: En praktscoring av Andy Halliday resulterte i kampens første borteledelse. Og kampuret tikket fort mot 90 minutter. Chelsea-responsen var ikke nok til å utlikne i sluttminuttene. På overtid kunne heller Bradford slippe jubelen løs etter at de la på til imponerende 4–2.


SJOKKSEIER: Bradford serverte en enorm cupbombe i London. (Video: TV 2)

– For meg er det helt uakseptabelt å tape for et lag fra en lavere divisjon, sa den svært skuffede 51-åringen etter den pinlige cupkampen på eget gress.

– Bra nok lag

På spørsmål om det var feil å skifte ut så mange spillere fra tirsdag til lørdag, svarte Mourinho at han forventer spillerne som vanligvis sitter på benken alltid er klare for å bli sendt i aksjon.

– De må være forberedt på å spille i hvilken som helst kamp. Dersom de ikke er i stand til å spille mot et lag fra Championship eller League One eller League Two, hva gjør vi da? Laguttaket var godt nok, fortalte han.

Les også: Ber Chelsea-fansen skru opp volumet

– Det var bortimot det samme laget som spilte mot Watford i tredje runde. Og mot Watford vant vi. Jeg har snakket om rotasjon; jeg gir muligheter til spillerne som ikke pleier å være med. Så det jeg gjorde, var mer enn normalt. Vi snakker ikke om en gjeng med unger her. Laget var mer enn godt nok.

Utslaget betyr at Chelsea nå har igjen tre turneringer denne sesongen: Premier League, Champions League og ligacupen. Tirsdag kommende uke møter de Liverpool på hjemmebane, og vinneren får en billett til ligacupfinalen på Wembley.

– Må rydde opp

– Vi er nødt til å reise oss etter dette. Det er oppe til oss selv. Vi har sørget for å komme i denne posisjonen, og vi har kun oss selv å takke. På tirsdag spiller vi hjemme, og det vil vi bruke som en fordel. Vi må rydde opp i dette rotet, fastslo Petr Cech, som stod i buret for de blå, etter kampen.

Til den avgjørende semifinalekampen forventes det at Mourinho bytter tilbake de fleste spillerne som figurerte på Anfield for fem dager siden. Det betyr at spillere som Hazard, Fàbregas, Diego Costa, Thibaut Courtois og John Terry mest sannsynlig blir å finne i startelleveren om under to døgn.

Avspark mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge er tirsdag klokka 20.45. Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.