Mener Klopp passer «strukturen» best

Klubben jakter på ny manager, men det skal ikke være noen sjanser for at transferkomitéen oppløses.

Liverpools amerikanske eiere, Fenway Sports Group (FSG), ga Brendan Rodgers sparken i går kveld, etter at laget hadde spilt uavgjort i Merseyside-derbyet, men den mye omtalte transferkomitéen kommer til å bli stående, ifølge The Telegraph.

Les også: Slik fungerer transferkomitéen

Strategien til FSG på overgangsmarkedet resulterte i flere uenigheter mellom Rodgers og de fem medlemmene. The Times nevner blant annet at nordiren, allerede under den første sommeren i klubben, truet med å gå av dersom de ikke gikk med på å betale 15 millioner pund for Joe Allen.

Kompromiss mellom manager og komité

«Dette var under Rodgers’ første måneder som manager, men allerede da var det klart at komitésystemet ikke gikk på skinner», skriver Liverpool-baserte Tony Barrett i avisen. Liknende tendenser gjentok seg da Rodgers motvillig aksepterte å hente spillere som ikke var hans førstevalg.

Saken fortsetter under.

Mamadou Sakho, Emre Can, Alberto Moreno, Lazar Markovic og Roberto Firmino skal være blant dem. Rodgers håpet at han selv ville få gjennomslag for egne førstevalg hvis han godtok at transferkomitéen fikk sine.

Men de sportslige problemene ble samtidig tydelige på banen, fortsetter Barrett. «Liverpool ble så oppstykket som man kunne forventet når en manager er valgte en spiller mens komitéen plukket ut en annen. Det ble vanskelig å identifisere en spillestil.»

Ny manager må passe FSGs planer

Kandidatene til å ta over roret på Anfield vurderes nå spesielt etter hvem som passer den nåværende strukturen best og hvem som tror de kan få mest ut av dagens Liverpool-stall, melder The Telegraph videre.

Derfor skal Jürgen Klopp være den heteste kandidaten for øyeblikket, slik blant annet Liverpool Echo skrev i går kveld. Tyskeren er ifølge Telegraph-journalisten Chris Bascombe komfortabel med å jobbe i en klubb der andre har større kontroll over rekrutteringen.

Kommentar: For sterke vindkast

Rodgers kan for øvrig forvente seg drøyt sju millioner pund i «fallskjerm» etter gårsdagens nyhet. I tillegg har 42-åringens nærmeste apparat i klubben – assistentmanager Sean O’Driscoll og førstelagstrener Gary McAllister, som begge ble ansatt av Rodgers i sommer – en svært usikker fremtid i vente.