Ojo-assist sikret seier

Fem utlånte Liverpool-spillere fikk være på banen lørdag. Mario Balotelli var ikke blant dem.

Det ble ingen sesongdebut for Mario Balotelli i gamleklubben AC Milan denne helga. Spissen, som ble lånt ut denne uka, var i kamptroppen, men ble værende på benken mot Empoli gjennomsamfulle minutter.

Fra sidelinja så han lagkameratene ordne sesongens første trepoenger. Milano-klubben imponerte riktignok ikke foran egne supportere, men en annen sommersignering, Carlos Bacca, som tidligere var linket til Liverpool, sendte laget foran etter et kvarter spilt.

Gjestene brukte bare imidlertid fire minutter på å utlikne ved Riccardo Saponara. Stillingen sto seg lenge, men omtrent tjue minutter før slutt skallet Luiz Adriano inn 2–1, matchvinnermålet, etter et hjørnespark på San Siro. Begge Balotellis spisskolleger spilte hele kampen.

Nytt målpoeng

Tilbake i England viste Sheyi Ojo seg frem nok en gang. Etter å ha sørget for Wolverhampton-avansement i ligacupen tirsdag kveld satt tenåringen på benken fra start i hjemmekampen mot Charlton, men han ble kastet innpå etter at gjestene hadde tatt ledelsen i andre omgang.

Og det bidro til fart fremover for ulvene. Bare tre minutter senere utliknet nemlig David Edwards på Molineux, og da det nærmet seg full tid, slo Ojo en målgivende pasning til Adam Le Fondre, en annen innbytter, som fastsatte sluttresultatet til 2–1.

Det var den anvendelige angriperens sjette opptreden for Championship-klubben så langt. To av dem har kommet i ligacupen, hvor han står med ett mål og én assist, mens han i serien sørget for sitt første målpoeng lørdag ettermiddag.

I divisjonen under fikk både Jordan Williams, Kevin Stewart og keeper Lawrence Vigouroux starte for Swindon Town i hjemmekampen mot Sheffield United. Men det gikk på ingen måte veien for trioen.

Førstnevnte pådro seg gult kort sju minutter før pausen, mens Vigouroux fikk samme advarsel tolv minutter før slutt. Sheffield United vant også kampen 2–0, takket være to fulltreffere i løpet av fem minutter i andre omgang.

Williams og Vigouroux har spilt alle fem ligakampene så langt denne sesongen, mens Stewart har startet tre ganger og fått ett innhopp. Laget ligger på en foreløpig åttendeplass, mens lørdagens vinner på County Ground hoppet opp på sølvplass.

Ingen Wilson-debut

Lenger ned på tabellen, nærmere bestemt nest sist, ligger Crewe, som tapte borte for Wigan. Harry Wilson sa før helga at han håpet å bli involvert allerede nå, men tenåringen ble sittende på benken gjennom hele kampen. Vertene scoret oppgjørets eneste mål etter tolv minutter.

Saken fortsetter under.

PÅ BENKEN: Wilson må vente på sin Crewe-debut etter å ha vært på benken hele kampen

På plassen under fikk heller ikke midtstopper Lloyd Jones noen minutter for jumbolaget Blackpool hjemme mot Walsall. De ble smadret av Walsall, som med seier stadfestet sin plassering på tabelltoppen. Blackpool tapte til slutt 0–4. Jones spilte de tre første rundene, men har ikke figurert siden.

Maguire i troppen – Ward holdt nullen igjen

Samme skjebne led Joe Maguire i League Two. Det var riktignok litt tvil om han skulle gå rett inn på laget som leder serien, men 19-åringen, som ble klar for Leyton Orient fredag, fikk en plass i troppen.

Fra benken ble det offensive backtalentet kjent med seiersrekken til vertene, som nå er alle de fem kampene denne sesongen. Laget tok føringen på straffespark halvveis inn i første omgang, før ledelsen ble doblet rett før pause. 2–0 ble stående kampen ut.

Samme dag ble også Ryan McLaughlin klar for Aberdeen i Skottland, men høyrebacken rakk åpenbart ikke å bli klar til kamp allerede på ettermiddagen. Det var imidlertid Danny Ward, som sto hele kampen og holdt nullen mot Partick på bortebane.

Aberdeen har full pott etter fem kamper denne sesongen, og det er kun Celtic, med én kamp mer spilt, som ligger foran på tabellen. Ward har stått fast i buret og har bare sluppet inn ett mål hittil. Det er færrest i ligaen.