Sakho nær ny kontrakt

Ifølge engelsk presse kommer Mamadou Sakho trolig til å forlenge avtalen med Liverpool til 2020.

Klubben åpnet forhandlinger med Sakho, som nå er inne i sin nest siste sesong med dagens kontrakt, sine representanter for noen uker siden, og det forventes at de kommer til enighet i løpet av de neste dagene.

Det melder velinformerte The Times, Sky Sports og Liverpool Echo etter at partene møttes og forhandlet på Merseyside fredag. Det skal dreie seg om en ny avtale som varer frem til 2020.

Sakho, med kapteinsbindet på venstrearmen, spilte sin første kamp for sesongen da Liverpool åpnet Europaliga-gruppespillet med uavgjort mot Bordeaux på bortebane torsdag, og manager Brendan Rodgers har bekreftet at franskmannen kan få starte mot Norwich søndag.

– Jeg har en avgjørelse å ta angående å benytte Sakho (mot Norwich), men det er slike avgjørelser jeg ønsker. Han arbeider knallhardt, er i topp fysisk form og var glimrende mot Bordeaux, sa nordiren til pressen på Melwood.

Saken fortsetter under.

Det virker å være et stort ønske blant Liverpools supportere at Sakho må inn på startoppstillingen til Rodgers, den som manageren benytter i Premier League. Ikke minst etter en god kamp mot Bordeaux i Europaligaen.

Les også: – Sakho var fremragende

Så langt denne sesongen er det nemlig Martin Skrtel og Dejan Lovren som har bekledd stopperplassene til de røde i serien. Etter en god start, der Liverpool holdt nullen i tre strake kamper, har laget sluppet inn hele seks mål på de to siste ligarundene.

Ifølge samme avis har Sakho selv uttalt til L’Équipe at han er en «Liverpool-soldat» som alltid vil være beredt når muligheten til å spille byr seg, noe han også beviste ved å imponere i forsvaret på Nouveau Stade de Bordeaux.