Sturridge mister annenhver kamp

Vi har sett på hva skadene til Daniel Sturridge har betydd for Liverpool, og hvordan erstatterne har levert uten ham.

Helt siden Luis Suárez ble solgt til Barcelona sommeren 2014, har Liverpool slitt med å finne en effektiv løsning på spissutfordringen. 
 
Mario Balotelli og Rickie Lambert ble hentet som Suárez’ erstattere, men det fungerte ikke, og ingen av dem er i dag i klubben. 
 
Balotelli er på utlån til AC Milan, mens Rickie Lambert ble solgt til WBA.

Sturridges mange skader

Daniel Sturridge har i mellomtiden signert ny kontrakt, men problemet med engelskmannen er som kjent at han svært ofte er skadet og dermed ikke aktuell til å spille.

I sin debutsesong (2012/13) var Sturridge involvert i hele 16 av 19 mulige kamper. Birmingham-gutten scoret for øvrig imponerende 11 mål! 

Saken fortsetter under.


Slik er vi blitt vant å se Sturridge – på sidelinjen.
I den påfølgende sesongen startet Sturridge 30 kamper, og kom inn som innbytter i tre. Liverpool spilte totalt 43 kamper i 2013/14-sesongen. Sturridge imponerte nok en gang som målscorer, og noterte seg for 24 scoringer.
 
Det var først i 2014/15-sesongen Sturridges skadeproblemer virkelig kom til syne. Superspissen var kun involvert i 17 kamper, derav seks som innbytter. 
Det ble en mager sesong for Liverpool, som slet med å score mål. Sturridge opplevde stadige tilbakefall når det egentlig var forventet at han var skadefri og kunne spille. Liverpool spilte totalt 58 kamper den sesongen.

Fortsatt skadet

I inneværende sesong har skadeproblemene fortsatt for Daniel Sturridge. Faktisk har han ennå til gode å spille under Jürgen Klopps ledelse. Sturridge har kun vært med i Klopps tropp én gang. Borte mot Manchester City, men han ble sittende på benken.
 
Den tidligere Chelsea-spilleren har kun vært involvert i tre kamper (alle fra start). Imponerende nok står han bokført med to scoringer, etter en superb forestilling mot Aston Villa. Liverpool har så langt spilt 20 kamper denne sesongen. 
 
Sturridges tall for Liverpool! 
Antall spilte kamper: 69
Antall kamper misset: 71*
Antall scorede mål: 42
 
Daniel Sturridge mister over annenhver kamp i snitt.
 
* Noen av kampene kan ha vært misset av taktiske avgjørelser, men de aller fleste er grunnet skade.
 
Saken fortsetter under.
Daniel Sturrdge har altså misset flere kamper enn han har spilt for Liverpool! (Fra Aston Villa-kampen, da han scoret to.)

Kollegaene sviktet

Som nevnt over er det særlig inneværende sesong og den forrige Liverpool har manglet Sturridge. Slik har LFC-managerne håndtert spisskrisen. 
 
I 2013/14-sesongen var det altså Balotelli, Lambert og Borini som delte på ansvaret mens Sturridge var skadet. Man skal heller ikke glemme at Raheem Sterling spilte enkelte kamper i en slags spissrolle.
 
De tre spissene klarte dog aldri å markere seg, og The Kop ble dessverre vant til å se dem gå målløse av banen.
 
Saken fortsetter under.
Lambert, Borini og Balotelli skuffet alle sammen.
Balotelli var involvert i 28 kamper (14 fra start), men italieneren noterte seg kun for fire scoringer – én i Premier League.
 
Rickie Lambert starter bare 12 kamper, men fikk 24 innhopp fra benken. Scouseren ble stående med tre mål, to i Premier League. 
 
Fabio Borini var ikke blant Rodgers’ favoritter i italienerens siste sesong for de rødkledde. Han var kun involvert i 18 kamper, der kun fem var fra start. Italieneren fikk bare vist frem sin spesielle målfeiring én gang.
 
Liverpools tre spisser var til sammen involvert i 82 kamper, men endte bare med åtte mål mellom dem. En statistikk som forteller mye om hvorfor Brendan Rodgers ikke klarte å gjenskape den glimrende 2013/14-sesongen, der Liverpool kjempet om seriegullet frem til siste runde. Liverpools klart beste periode kom da Sterling ble foretrukket på topp. Han scoret ikke allverdens, men Liverpool som kollektiv fungerte på en helt annen måte.

Benteke leverer bedre

Sturridges skademareritt fortsetter, men denne sesongen har Liverpool en målscorer som leverer bedre tall. Christian Benteke har bare starter ni kamper (+ fire som innbytter), men står likevel bokført med fem scoringer så langt. Tre mål til, så tangerer han Lambert, Balotelli og Borini fra hele forrige sesong. 
 
Saken fortsetter under.
Benteke har soret fem mål i LFC-trøya.
I tillegg fortjener Danny Ings å bli nevnt. Engelskmannen er ute med en langtidsskade, men han noterte seg for tre scoringer før den uheldige skaden. Ings har startet fem kamper (+ tre som innbytter). 
 
Divock Origi er ung og regnes nok fortsatt som et talent. Belgieren har vært nære, men har fremdeles tilgode å score sitt første mål som Liverpool-spiller. Origi har vært involvert i ti kamper. Seks fra start.