U21-laget knuste West Ham

Kevin Stewart, Ryan McLaughlin (2), Cameron Brannagan og Sergi Canós scoret målene for de røde, som omfavnet muligheten til å knappe innpå i tabelltoppen mot West Ham på hjemmebane i kveld.

En eventuell rød seier vil ta Michael Beales mannskap, som i dag innehar fjerdeplassen i U21 Premier League, opp på sølvplass, bare poenget bak serieleder Manchester United. I tillegg vil Liverpool ha én kamp til gode etter kveldens affære.

Se U21-tabellen her!

Det endte med en storseier til Liverpool da lagene møtte hverandre på Upton Park tidligere i sesongen. Ryan Kent, Sheyi Ojo og Samed Yesil ordnet en tremålsledelse til pause, før Ojo la på til 4–0 på overtid i andre omgang. Denne gangen må Merseyside-laget imidlertid klare seg uten Ojo, som er lånt ut til Wigan sammen med Jerome Sinclair.

Liverpools lag mot West Ham U21: Vigouroux; Williams, Cleary, Maguire (Hart 77); McLaughlin (Trickett-Smith 77), Chirivella, Stewart, Smith; Brannagan, Wilson (Ejaria 68); Canós.

Benk: Firth, Brewitt.

Saken oppdateres med det viktigste fra kveldens oppgjør. LFCTV viser kampen.

1. OMGANG:

1. min: Kampen er i gang på Swansway Stadium, også kjent som Deva Stadium, i Chester.

2. min: Et par tidlige forsøk på å bryte igjennom West Ham-forsvaret, men så langt uten hell.

3. min: 1–0! Stewart scorer! Smith kaster inn mot Canós i boksen, og en West Ham-forsvarer sender ballen ut til Stewart på sekstenmeteren. Den tidligere Tottenham-spilleren skyter ballen elegant opp i krysset.

6. min: 2–0! Liverpool kontrer West Ham i senk, og McLaughlin scorer! Smith er igjen involvert når han dundrer oppover venstresiden, og i boksen får Canós nesten tak i ballen. Men gjestene klarer ikke å klarere ordentlig, og offensive McLaughlin setter ballen kontant i mål fra kloss hold.

DRØMMESTART: McLaughlin jubler etter å ha doblet Liverpool-ledelsen.

8. min: Godt innlegg av Smith mot Canós, men to West Ham-stopper hindrer spanjolen i å få hodet på ballen rett foran målet.

12. min: West Ham står høyere og forsøker å presse frem feil av vertskapet, men Liverpool lar seg ikke stresse. Rødtrøyene spiller med tre i forsvar – Williams, Cleary og Maguire, mens McLaughlin og Smith fungerer som vingbacker i en 3–4–2–1-formasjon.

19. min: Det har jevnet seg ut nå. Ballen befinner seg mest midt på banen.

22. min: Så får Liverpool en ny kontring, og rødtrøyene er ikke langt unna kveldens tredje. Canós får ballen på vei fremover. Han har to oppassere, men får slått ballen mot Wilson, som er umarkert. Pasningen blir imidlertid meteren for lang, og West Hams keeper kommer ut og plukker foran waliseren.

24. min: West Ham-spiss Brown tester skuddfoten mot Vigouroux. Forsøket, som kommer fra omtrent tjue meter, er lavt og går rett på målvakten.

27. min: Angrepstrioen i rødt viser seg frem igjen. Brannagan finner Canós, som igjen har med seg Wilson. Spanjolen velger likevel å satse på skudd når han kommer frem til boksen, men den harde forsøket blokkeres. Returen holder på å ramle ned på hodet til Wilson rett foran mål, men tenåringen når ikke ballen.

29. min: Smith skjærer inn og skyter med sin mindre presise høyrefot. Rett i West Ham-blokka.

30. min: Ypperlig nedtak av Wilson, som får en lang ball av Maguire. Gjestene kommer raskt inn og tupper ballen ut til rød corner.

35. min: Dobbelsjanse for Canós. Smith finner angriperen i boksen, og den første avslutningen blokkeres. Han får returen selv, denne gangen fra et enda skråere hold, men West Ham blokkerer på nytt.

37. min: Flott Liverpool-angrep, hvor Brannagan etter hvert spiller Wilson ut mot høyre. Waliseren slår lavt inn igjen til Brannagan, som avslutter på direkten. Ballen er på vei mot det lengste hjørnet, men går en liten skotupp utenfor. De røde er foreløpig mye nærmere 3–0 enn gjestene er redusering.

39. min: Brannagan chipper ballen elegant mot bakre stolpe. Der kommer Smith stormende, og han klinker til på volley. Vingbacken bommer imidlertid totalt på kula, som ruller sakte ut til femmeter.

43. min: 3–0! Brannagan setter ballen i nettet fra kloss hold. Det er flere gode kombinasjoner i Liverpool-laget, og Canós danser seg inn i boksen. Brannagan er med inn, og Canós triller ballen på tvers foran keeper. Kveldels røde kaptein scorer enkelt.

3–0: Brannagan setter inn kveldens tredje Liverpool-scoring på enkelt vis.

45. min: West Ham forsøker seg med en liten sluttspurt for en redusering.

45. min: Dommeren blåser av.

Pauserapport: Liverpool har ikke hatt noen problemer i denne omgangen, og hver gang de har nærmet seg West Hams straffefelt, har det sett ut til å ende med scoring. Gjestene, som bunner tabellen, ga vertskapet tidlig muligheter på grunn et enormt bakrom, noe offensive Liverpool takket nådeløst for. Kevin Stewart og Ryan McLaughlin ga rødtrøyene 2–0 allerede etter seks minutter, og selv om West Ham gradvis så bedre ut, har de så langt ikke hatt i nærheten av Liverpools tyngde fremover på banen. Faktisk burde Liverpool ledet med mer etter 45 komfortable minutter. West Ham må gjøre endringer, ellers kan dette bli stygt for londonerne.

2. omgang:

46. min: West Ham triller i gang omgangen.

53. min: Rolig åpning etter sidebyttet. De røde har ballen mest.

56. min: West Ham-spiller Page får kort for å felle McLaughlin.

61. min: McLaughlin må ha behandling etter en duell. Det har gått ut over høyrevarmen hans. Høyrekanten kommer seg etter hvert på beina og går av banen uten hjelp.

62. min: McLaughlin er tilbake på banen igjen.

63. min: McLaughlin er mye involvert nå. Liverpool kontrer, og han spilles frem på høyresiden. Det er alternativer tilgjengelig, men McLaughlin går for skudd. Avslutningen er lav, og han presses i skuddøyeblikket. Ballen går like utenfor.

65. min: 4–0! Denne gangen sitter den for McLaughlin, som scorer sitt andre for kvelden! Liverpool stormer fremover langs høyresiden, og Williams finner Canós. McLaughlin passerer spanjolen og får ballen med seg. Avslutningen kommer fort, er kontant og går lavt i nettmaskene.

68. min: Liverpool bytter for første gang i kampen: Wilson går ut, Ejaria kommer inn.

73. min: 5–0! Canós avslutter et glimrende angrep på like glimrende vis. Williams får igjen ballen med seg oppover høyresiden, spiller inn mot Brannagan, og Canós får etter hvert ballen feilvendt foran mål. Spanjolen vender elegant vekk oppasseren sin, kikker opp og bredsider ballen overlegent i nettet.

FEM STJERNER: Canós har ingen problemer med å sette inn 5–0 etter en lekker vendig.

77. min: De røde gjør sine to siste bytter: McLaughlin og Maguire går ut, mens Trickiett-Smith og Hart kommer inn til de siste minuttene.

86. min. Liverpool holder på ballen. West Ham venter bare på at dommeren skal blåse av.

90. min: To minutter legges til.

90. min: Dommeren blåser i fløya, og Liverpool har vunnet!

Sluttrapport: Behagelig fredagskveld for Liverpools U21-lag, som enkelt banker West Ham med fem mål. Omgang nummer to startet rolig, men bortelaget var i realiteten aldri i nærheten av noen reduseringer. Og deilig ble enda bedre for vertskapet da Ryan McLaughlin skjøt inn 4–0 etter 65 minutter. Noen minutter senere la Sergi Canós på til 5–0, og det siste kvarteret ble en uanstrengt transportetappe for Michaels Beales lag. Jordan Williams kom, spesielt etter pause, ofte frem på høyresiden og var delaktig i flere scoringer, men vi må trekke frem McLaughlin, som rakk å score to ganger fra sin vingback-posisjon før han ble byttet ut. Cameron Brannagan var sentral i angrepsspillet – mens Canós aldri ga West Ham-forsvarerne ro. Alt i alt en veldig god kamp av de røde, som viste at det offensive fungerte selv om Jerome Sinclair er lånt ut. 5–0 er absolutt ikke flatterende etter en kamp som kunne hatt enda flere Liverpool-mål.