Usikkert om Demba Ba kan spille

Liverpool slo Besiktas hele 8-0 i 2007. Dette faktum bryr ikke dagens manager i den tyrkiske klubben, Slaven Bilic, seg særlig om. Han er mer opptatt av å få Demba Ba kampklar.

Besiktas er tilbake på Anfield for første gang siden rekordtapet i november 2007.

- Hevn er ikke et ord som bør bli benyttet i fotball, eller i noen annen sport for den del, uttalte Bilic under sin pressekonferanse på Anfield i kveld.

- Det som skjedde i 2007 havnet i rekordbøkene, men fotballen er utrolig slik, bare et par uker tidligere hadde Besiktas slått Liverpool 2-1 i Istanbul.

- Alt dette tilhører fortiden. Flesteparten av våre spillere var bare barn da, så dette legger ikke noen form for press på oss!

Besiktas topper den tyrkiske superligaen, og er stinne av selvtillit.

- På papiret er Liverpool klare favoritter. Det er Liverpool Football Club, og de er tilbake på vinnersporet. De brukte noe sånt som £150M sist sommer, og nå gjør de det bra.

- Dette er Anfield, men vi spiller bra for tiden. Vi topper ligaen, og vi har bevist at vi kan spille jevnt mot lag av lignende kvalitet – Arsenal og Spurs – og Liverpool spilte ikke så bra i Champions League i kampene mot Ludogorets og Basel.

- Vi må spille opp mot vårt beste, og må spille minst like godt som vi gjorde mot Arsenal og Spurs på bortebane. Klarer vi det, har vi definitivt en sjanse.

- Klarer vi ikke å spille opp mot vårt beste, vil vi få trøbbel. Men vi har selvsagt tro på oss selv.

- Det som er presset er at vi spiller mot en av de største klubbene i verden, og vi er i cuprundene og skal spille på en av de mest berømte arenaene i verden. Men vi leder ligaen, og kjenner presset som møter oss. Press er positivt, ikke negativt.

Besiktas-troppens utreise fra Istanbul ble seks timer forsinket på grunn av snø. De kom til Merseyside onsdag ettermiddag, og trente på Anfield klokken 21.00 i kveld.

Bilic er usikker på om Demba Ba kan spille kampen. Han vil bli testet før morgendagens kamp.

- Det ble en tøff dag for noen av oss, for snøen lavet ned i Istanbul, og flyet lettet ikke klokken 10.00 som planlagt, men nærmere 16.00. Men kampen er ikke før i morgen kveld.

- Vi skal være klare. Demba Ba har ingen alvorlig skade, men den er alvorlig nok til at det kan forhindre ham fra å spille. Han er selvsagt en nøkkelspiller for oss, så vi vil bli veldig glade om det viser seg at han kan spille. Men vi skal ikke ta noen unødig risiko med ham, selv om vi skal forsøke å få ham kampklar.