– Håper jeg slipper å spille back flere ganger!

James Milner ble en kriseløsning på høyrebacken på tampen av den andre semifinalen mot Stoke.

Milner er høyt oppe etter å ha nådd ligacupfinalen med Liverpool, hvor motstander søndag 28.februar vil være hans forrige arbeidsgiver, Manchester City. En klubb han selv var med å vinne blant annet nettopp ligacupen med.

– Vi er kommet langt når vi har nådd finalen. Og vi henger med i alle de andre turneringene også, fastslår Milner til Liverpool Echo.

– Da vi vant FA-cupen i City ga det oss tro på at vi skulle vinne flere trofeer. Det første trofeet er alltid viktig. Du må opparbeide det å vinne til en vane. Å komme i mål. Det første trofeet ga oss troen på at vi skulle vinne ligaen året etter, forteller midtbanespilleren.

– Nå er vi i finalen, og det er et steg lenger enn vi kom i fjor. Det er bra. Vi har fortsatt mye vi må forbedre oss på. Klarer vi det, bør klubben gå spennende tider i møte. Folk har fortsatt mye i vente fra denne troppen.

Angrer ikke

Milner mener at en cupfinaleopptreden mot gamleklubben City viser at han tok den riktige avgjørelsen da han skiftet beite i sommer.

– Du tar en avgjørelse, og står ved den. Jeg har spilt masse fotball denne sesongen, og trives veldig bra. Jeg var i den heldige situasjon at jeg ville vært fornøyd uansett hva jeg hadde bestemt meg for. Jeg hadde valget mellom to strålende fotballklubber, så jeg var veldig heldig.

– Men dette er en helt annen utfordring, en annen klubb og en annen tropp. City hadde den høyeste gjennomsnittsalderen i ligaen, med masse rutinerte spillere. Her er jeg dessverre en av de eldste på laget. Så det blir en helt annen rolle for meg.

– Men jeg trives med det. Det er en ny utfordring, og det å være i ligacupfinalen nå er utrolig. Det handler ikke bare om å få spilletid. Jeg ønsker å vinne trofeer også.

Har fortsatt mer å gå på

Milner satte inn Liverpools femte straffespark i onsdagens straffespark-konkurranse mot Stoke. Men 30-åringen mener at han fortsatt ikke har fått vist seg fra sin beste side i en Liverpool-drakt.

– Jeg mener at jeg fortsatt har mye å gå på. Det er vanskelig å skifte klubb. Jeg har skiftet klubb tidligere også, og har spilt mange kamper i Premier League, men det tar tid å venne seg til nye omgivelser hver gang.

– Det er en stor forandring. Du spiller med andre spillere, og alt er nytt. Jeg er fortsatt ikke oppe på det nivået jeg ønsker å være på, og som jeg vet jeg kan være på. Jeg vil fortsette å jobbe hardt, og forhåpentligvis vil fansen her se meg på mitt beste snart.

Annen rolle under Klopp

Milner var forespeilet en rolle sentralt på midtbanen da han kom til Liverpool under Brendan Rodgers, men forutsetningene er blitt endret med en ny manager i Jürgen Klopp.

– Vi har byttet manager. Han har sine ideer og sine formasjoner, og jeg er sikker på at jeg vil få spilletid under ham også. Akkurat nå tror jeg han funderer på om han skal benytte meg litt høyre opp i banen og litt mer ut til siden.

– Det handler om laget, ikke individuelle spillere. Det handler om hva laget trenger. Alle må jobbe hardt denne sesongen, med alle skadene vi har. Forhåpentligvis slipper jeg å spille høyreback flere ganger, slik jeg gjorde mot slutten av Stoke-kampen! Men laget kommer alltid først. Det har det alltid gjort. Jeg vil alltid hjelpe laget for at vi skal lykkes.

LES OGSÅ: Klopp så ikke straffene