– Jeg kunne sagt det var vanskelig, men det var ikke det

Dette sa Jürgen Klopp etter maktdemonstrasjonen på Anfield.

Jürgen Klopps første Merseyside-derby ble en maktdemonstrasjon fra den røde delen av byen. Da tyskeren ble intervjuet etter kampen, sto det 4-0 på måltavla på Anfield.

– Den første omgangen var et derby. Den var litt for vill til å være en normal fotballkamp, men det er slikt man må akseptere i et derby, det er ikke normalt pasningsspill og slike ting. Vi hadde øyeblikk der vi kunne ha gjort det bedre, og vi mistet litt tålmodighet på feil tidspunkt, men selvsagt kom de to målene på et perfekt tidspunkt, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Manageren mener skaden til Origi kastet en skygge over resultatet, men han var selvsagt godt fornøyd med hva han fikk se av laget sitt.

LES OGSÅ: Her forlater Origi banen på båre

Forandret seg helt med rødt kort

– Hva kan jeg si om den andre omgangen? Den forandret seg helt med det røde kortet, og da Stones måtte gå ut ble det ikke enkelt for Everton. Vi hadde noen gode øyeblikk, vi skapte sjanser og vi kunne ha scoret enda flere.

– For å være ærlig, så kunne jeg sagt at det var veldig vanskelig, men i andre omgang var det ikke det. Det var veldig vanskelig for Everton. Skader, rødt kort, god motstander. Vi gjorde det bra, sa Klopp.

Siden nyttår har Liverpool scoret 38 mål i Premier League. Det er noe ganske annet enn starten på sesongen, da det ble scoret 22 mål på de 19 første kampene.

Bærer frukter

– Vi elsker fotball nå. Vi vet mer om hverandre. Ingen ønsker å vente i fotball, men det er det eneste alternativet for å få resultater. Nå har vi jobbet lenger sammen. Alt er bedre, og vi får til mer.

– Vi må vinne så ofte vi kan, og gjøre vår jobb - men det er klart andre ønsker også å vinne, sa Klopp, om mulighetene for å klatre.

Klopp tok seg også tid til å rose James Milner, som ble kåret til Man of the Match på Sky og også ble kåret til Liverpools beste på i vår spillerbørs.

– Han er en bra kar. Hvis man spør han om å trene i morgen, ville han sagt «ja, jeg kan trene om du vil.» Han er en god spiller. Han har glød og en en bra type. Jeg kunne snakket en time om Milner, sa Klopp, om mannen som la opp til de to første målene onsdag. 

LES OGSÅ: Sturridge frustrert over å starte på benken