- Klopp har gitt Brad Smith tillit

Han var egentlig ferdig i LFC og kunne gått til bl.a. Rosenborg, men etter en utrolig snuoperasjon er nå Brad Smith aktuell for førstelaget på Anfield.

- Brad har vært fantastisk, sier trener for Liverpool U21, Michael Beale, i et intervju med Liverpool Echo.

Han snakker om Brad Smith, 21-åringen som vegret seg for å skrive under på et nytt kontraktforslag med Liverpool i sommer. Klubben behold spillerregistreringen, med tanke på at de ville ha krav på kompensasjon, og dette skal ha medført at Barnsley og Rosenborg ikke agerte etter at venstrebacken var hos dem på prøvespill.

Når det nærmer seg midten av februar har Brad spilt sju kamper for førstelaget til Liverpool denne sesongen. Det har for det meste dreid seg om cupkamper, men det er mange som mener at han nå fortjener en sjanse istedenfor Alberto Moreno på venstre back i Premier League.

- Hans innlegg har vært betydningsfulle, i likhet med hans fart og aggresjon, forteller Michael Beale videre.

- Det å trene på Melwood hver dag har utvilsomt hjulpet ham. Han vet han har støtte fra sin manager.

- En stor ting som Jürgen gjorde var at han tok fire eller fem unge spillere til Melwood og beholdt dem der. De har vokst som et resultat av det. Selv om vi prøver «å være Jürgen» på akademiet er det ingen ting som mer bedre enn å høre det fra mannen selv.

- Det å trene ved siden av mer erfarne spillere hjelper utvilsomt også. Taktisk forståelse kommer fra å spille med eldre, mer erfarne spiller. Lucas kan veilede en spiller til å ta en posisjon hvor han ikke behøver å løpe så mye, det kan være fint å bli utfordret av Ryan Kent men det er ytterligere et skritt opp å stå overfor Philippe Coutinho.

- I fjor var det vanskelig for Brad, men det har alltid vært hans drøm å spille for Liverpool og ingen her holder det som skjedde mot ham. Vi oppmuntret ham til å komme tilbake og da Jürgen kom inn hadde vi en samtale med staben på Melwood om Brad. Det satte fart på ting og Brad kom tilbake etter eget ønske.