– Klopps kjøp vil avgjøre fremtiden min

Joe Allen har bare 12 måneder igjen av sin kontrakt med Liverpool, og innrømmer at hans fremtid hos Anfield-klubben nå er høyst usikker.

Allen fokuserer nå på spill for Wales i sommerens EM-sluttspill, og prøver å ikke tenke så mye på sin usikre klubbfremtid.

– Jeg tror alt avhenger av preseason-planene, og eksakt hva klubben håper å foreta seg. Det er vanskelig å svare på hva som vil skje med meg før vi ser hvem som kommer inn, sier Allen til Liverpool Echo.

LES OGSÅ: Allen scoret høyest

– Som fotballspiller ønsker du å spille hvert minutt av hver eneste kamp. Når du ikke gjør det, kan det være skuffende. Det er helt naturlig, og gjelder ikke bare for meg. Det er slik du reagerer som spiller. Du må bare sørge for at det ikke påvirker deg slik at du ikke er på hugget når du får sjansen. Det har vært utfordringen for meg denne sesongen, men jeg har tatt utfordringen på strak arm.

Hadde en samtale med ledelsen i januar

Allen ble i janaur enig med Ian Ayre og Jürgen Klopp om å utsette avgjørelsen rundt sin Liverpool-fremtid til etter at sesongen var over.

– Jeg hadde en samtale med klubben om min fremtid, om jeg kom til å spille mer og om jeg inngikk i fremtidsplanene. De gjorde det klart for meg at jeg ikke ville få dra noe sted på det tidspunkt.


 
– Jeg fikk vite hvor jeg stod, og det var godt å ha den samtalen slik at jeg visste at jeg kunne se frem til andre halvdel av sesongen med Liverpool. Etter sesongen sa jeg til meg selv at jeg ikke ønsket noen distraksjoner nå, da jeg ønsker å fokusere helt og holdent på alt som har med Wales å gjøre. Det er hvor jeg står for øyeblikket.

– Vi har hatt en intens sesong, og jeg er sikker på at det vil gå en uke eller to etter EM før vi har nye samtaler.

– Jeg er bare 26 år gammel

Allen startet 19 kamper for Liverpool denne sesongen, mens han fikk nesten like mange innhopp fra benken.

– Det som var fint med andre halvdel av sesongen, var at vi kom langt i flere turneringer. Vi hadde veldig mye å spille for, og alle spillerne i troppen hadde en rolle å spille.

– Støtten fra supporterne har vært strålende de siste månedene. Det er alltid fint for en spiller, og er alltid til hjelp når du går ut på banen. Jeg har satt pris på det, da det har gjort ting mye lettere for oss.

LES OGSÅ: "Allens aksje har steget raskt de siste månedene"

– Folk har snakket om at jeg har spilt bedre etter nyttår, men det er på en måte ikke et kompliment, da det betyr at de mener at jeg ikke spilte bra i første halvdel av sesongen.

– Jeg er bare 26 år gammel, ikke 36, så jeg utvikler meg fortsatt og blir bedre. Jeg ville ha vært veldig skuffet dersom jeg ved slutten av sesongen måtte innse at jeg ikke hadde forbedret meg.