– Må bli mer stabile defensivt neste sesong

Jürgen Klopp om stadige bytter på mannskapet, Danny Ings, forsvaret og Danny Ward på dagens pressekonferanse.

Om laguttaket mot Swansea: 

Klopp fikk spørsmål om torsdagens kamp mot Villarreal vil få store konsekvenser for hvilke spillere han velger å starte med på søndag. 

– Det har ikke endret seg så mye siden i går. Det handler ikke så mye om neste torsdag, det kan man ikke tenke på nå for da har man ikke sjans på søndag. Vi vil alltid respektere Premier League. Men vi må selvsagt se på hvordan spillerne har det etter i går fordi det er så intenst program. 

LES OGSÅ: Derfor ble Benteke satt inn i stedet for Sturridge

Om Ings tilbake i trening: 

Danny Ings hadde torsdag sin første trening med Liverpool U21 etter skaden han pådro seg i oktober, og kan komme i form til sesonginnspurten. 

– Det er veldig gode nyheter. Og for meg som manager er det viktig at spillerne er nær å være tilbake, men jeg har ikke sett treningen i går så jeg må snakke med U21-treneren og Danny før jeg vet mer.

– Jeg har bare hatt en halvtime med han på banen før han ble skadet. Det er så uflaks at man ikke kan forstå det. Jeg vet mer om han som person enn som spiller, men om han er en like bra spiller som han er som person er det veldig bra, sier Klopp.

Ings ble nemlig skadet på Klopps aller første trening som manager i Liverpool.  

– Dette er et veldig vanskelig øyeblikk i hans karrieren. Det kan hjelpe han å bygge karakter. Han hadde allerede en god karakter, men han har utviklet seg. Det er det samme med Joe Gomez, men han trenger litt mer tid siden hans skade var mer alvorlig. 

– Vi venter på å få dem tilbake på banen. Danny er nær, men vi får se om han får muligheten eller om vi skal bruke sommerferien og at han kommer hundre prosent tilbake i preseason. 

Klopp uttalte også at de aksepterer beslutningen om at Liverpool må betale inntil 8 millioner pund for Danny Ings. 

Om forsvaret: 

– Når du starter med et lag må du begynne med forsvaret. Men man snakker ikke bare med forsvarsspillerne om det. Vi er aldri fornøyd med å slippe inn mål.

– Holder man tett bakover gir det  deg mulighet til å score en gang, og så vinne. Men vi har ulike problemer når vi forsvarer oss, og vi jobber med dem. Dødballer var et slikt område, og vi har forbedret oss. Men det handler om hvordan vi jobber som lag, og det vil være viktig foran neste sesong å skape stabilitet defensivt. 

Om Danny Ward vil starte:

Klopp fikk også spørsmål om Danny Ward er aktuell for å starte mot Swansea.  

– Han spilte veldig bra mot Bournemouth. Jeg kan si at det er sannsynlig han spiller mot Swansea, men jeg må snakke med keepertreneren før det. Men på grunn av intensiteten framover blir det også mange kamper for keeperen, så det er behov for å rotere litt der også så han vil nok få flere kamper før sesongen er over. 

Klopp fikk også spørsmål om han vil prøve å forbedre målforskjellen i de kommende kampene. 

– Nei, det tenker jeg ikke på nå.

Viktigheten av Swansea-kampen: 

– Du har rett, sier Klopp, når reporteren spør om det er riktig at han også jakter europacupkvalifisering gjennom ligaen. 

– Jeg vil vinne alt jeg kan. Vi kan lese tabellen, det er enkelt. Men vi må spille veldig godt, og vi må ta noen vanskelige avgjørelser når det gjelder hvem vi starter med. Det har vi måttet gjøre i det siste. Friske bein og friske hoder er fortsatt viktig. Men vi vil gjøre alt underveis hvis vi ser om vi kan vinne en kamp. 

Om effekten av alle byttene:

Pressen øsnekt å høre Klopps opplevelse av at så mange unggutter som har fått sjansen de siste ukene har levert på høyt nivå, selv om de ikke har spilt mye tidligere. 

– Man har en startellever, men vi forsøker alltid å holde de andre spillerne fulle av selvtillitt også. Så jeg er fornøyd med hvordan alle spillerne har spilt når de har sjansen, og vi må nok gjøre det samme igjen for det er ikke sannsynlig at alle som spilte i går, kan spille søndag.

– Jeg er fornøyd med utviklingen av spillerne, men det er også slik det må være. Uansett hva vi gjør for å tilrettelegge, er det opp til spillerne selv å vise at de utvikler seg. Men det er ikke alltid lett når de ikke får rytmen av å spille regelmessig. 

– Hvis du er 18-19 år og spiller en Premier League-kamp, og så ikke er i troppen neste kamp, er det viktig å ikke miste selvtillit. De må ta sjansen når de får den. Men de må også vite at de har 15-16 år foran seg. Det er ikke så viktig hvor ofte de spiller, men hvordan de tar vare på muligheten. De har holdt seg tålmodige, men samtidig grådige, sier Klopp. 

Om lunsjkamp:

Klopp har ofte ytret sin misnøye med det harde kampprogrammet i England, og han benyttet muligheten på dagens pressekonferanse til å klage over at kampen mot Swansea spilles allerede klokka 12 (klokka 13 norsk tid).

– På søndag har alle engelske mennesker lunsj mens vi spiller fotball. Dette er min første kamp med avspark klokka 12. Hvem tok denne beslutningen? 

– For noen år siden spilte vi i Athen med Dortmund i Champions League. De avlyste sin kamp i ligaen fordi de ville vinne over Dortmund. 

– Jeg ønsker ikke å skape overskrifter om avsparktid. Men ingen i dette rommet kan mene at vi burde starte klokka 12, vi burde begynt kampen seinere. Det er ingen unnskyldning, men jeg synes vi burde spilt seinere når vi skal reise til Swansea. Rundt klokka 12 er jeg vanligvis sulten, så forhåpentligvis er spillerne sultne på suksess også, sa Klopp. 

LES OGSÅ: Dette sa Klopp i garderoben etter kampen