– Vi må gjøre som etter finaletapet mot Chelsea

Jordan Henderson håper å få revansj mot Manchester City i morgen kveld.

Liverpool-kapteinen håper at hans lagkamerater har klart å legge ligacupfinaletapet mot Manchester City bak seg, når man nå møter samme lag i ligaen bare tre dager etter Wembley-skuffelsen.

Liverpool befant seg i samme situasjon etter tapet i FA-cupfinalen mot Chelsea i 2012. Da slo Liverpool-spillerne grusomt tilbake, og vant 4-1 på Anfield i ligaen bare tre dager senere.

– Vi må bare ta det positive med oss fra søndagens kamp. Jeg vet det er vanskelig, men man må lære av erfaringen, sier Henderson til Liverpool Echo.

– Vi lærte mye av vårt forrige Wembley-besøk, og var bedre denne gangen, sier lagkapteinen og tenker tilbake på semifinale-nederlaget for Aston Villa i FA-cupen forrige sesong.

– En lignende situasjon

– Nå er vi i en lignende situasjon som da vi ble slått av Chelsea i FA-cupfinalen, som vi fulgte opp med å slå dem 4-1 påfølgende uke. Det hadde vært hyggelig om vi hadde fått til noe lignende, men det kommer uansett ikke til å veie opp for å ha tapt finalen.

– Det er imidlertid viktig å huske at vi fortsatt har ting å spille om. I ligaen må vi forsøke å komme så høyt som mulig på tabellen, og så er vi fortsatt med i Europa League. Vi må ta oss sammen og fokusere på det vi skal gjøre fra nå av og frem til sesongslutt.

– Vi har en flott spillergruppe, noe vi også så ute på banen på søndag. Jeg tror ikke vi skal få problemer med å fortsette fremgangen. Vi skal forsøke å avslutte sesongen så godt som vi kan.

Skulle tatt et eventuelt sjette straffespark

Til Echo avslører Henderson at han skulle tatt et eventuelt sjette straffespark for Liverpool i søndagens straffespark-konkurranse på Wembley.

– James Milner skulle ta det femte, og så var jeg nestemann på listen. Det ble bestemt av manageren og trenerstaben.

– Det var ikke hyggelig å se det andre laget løfte trofeet. Jeg følte at vi hadde gjort nok til å vinne kampen, men slik er fotballen. Noen ganger kan den være fæl.



 – På 1-1 følte jeg at vi var i støtet. Vi vant ballen tilbake i viktige områder på banen, og klarte å få ballen fremover raskt, slik at vi skapte problemer for dem. Men det var ikke vår dag.

– Det er tungt å svelge, men jeg tror ikke vi hadde mer å gi. Før kampen gjorde vi et poeng av at vi måtte gi alt der ute, og det gjorde vi.

– Dette må vi nå fortsette med ut sesongen. Klarer vi det, vil vi lykkes til slutt. Jeg er sikker på at vi vil lære av denne erfaringen, og få ytterligere fremgang. Forhåpentligvis får vi spille mange flere finaler i fremtiden.

LES OGSÅ: Mignolet måtte til dopingtest