Jobber med taktikken for å slå Arsenal

– Jeg liker ting som dette, sier Jürgen Klopp som arbeidet som gjøres for å klekke ut en kampplan.

Kalenderårets første hjemmekamp byr på en av sesongens tøffeste motstandere for de røde, som trolig får tilbake både kaptein Jordan Henderson, to midtstoppere og Jordon Ibe på laget.

Fortsatt uten Sturridge

Forberedelsene og den taktiske planen til Arsenal-kampen inkluderer imidlertid ikke Daniel Sturridge, skriver Liverpool Echo. Spissen har gått glipp av lagets åtte siste kamper etter at han fikk problemer med hamstringen mot Newcastle sent i fjor.

Til tross for at 26-åringen selv beskrev seg som «good to go» via sosiale medier allerede 2. juledag, har han ikke trent lenge nok i strekk til at Klopp er fornøyd og klar for å sende ham utpå igjen.

Les også: Vil at Sturridge returnerer i «best mulig form»

Derfor kommer enten Roberto Firmino eller Christian Benteke til å bekle spissplassen mot London-klubben onsdag kveld, tror lokalavisen. Det var Firmino som spilte sentralt på topp da Stoke ble slått i første semifinale i cupen, og han hadde samme rolle i bortetriumfene mot Chelsea og Manchester City.

Klopp sier uansett at Liverpool ikke vil forsøke å ta Arsenal på det gjestene er best på: ballbesittelse. I stedet jobber han hardt for å finne ut hvordan laget med flest seire så langt denne sesongen skal stoppes og slås foran The Kop.

Saken fortsetter under.

– Arsenal og Arsène (Wenger) har sin egen stil. Det er «possession»-fotball, så det er klart at dersom vi prøver å spille på samme måte, vil vi ikke har en mulighet fordi de har holdt på med det lenger, forklarer Klopp

– De er mulige å slå

48-åringen poengterer at Arsenal har flere strenger å spille på, men sier han liker den vanskelige jobben som gjøres foran slike kamper.

– Arsenal er ikke bare et bra ballbesittende lag. Det er problemet. De er gode på kontringer også, og det er det man er nødt til å være klar over. Det er arbeid, men det er en skikkelig fin jobb å tenke på løsninger og hvordan man kan stoppe planen deres. Jeg liker ting som dette.

– De er mulige å slå. Det er ikke enkelt, men det er mulig. Vi skal lage en plan for denne kampen, og ta avgjørelser vedrørende laget. Vi ser virkelig frem til det. Vi er spente, fortsetter tyskeren.

Les også: Wenger: – For tidlig for Alexis Sánchez

– Det er alltid en stor utfordring å spille mot en klubb som Arsenal. Men hvis vi har vist noe i løpet av de siste ukene og månedene, er det at vi har en plan mot gode, fotballspillende lag.

Jakter på stabilitet

Liverpool avsluttet 2015 med seier over daværende ligaleder Leicester på «Boxing Day», før de senket Sunderland i en slitekamp på Stadium of Light. Så ble nyåret åpnet med null poeng mot West Ham.

Oppturen kom da Ibe ble matchvinner mot Stoke, mens hele laget var byttet ut til uavgjortkampen mot lille Exeter i FA-cupen sist fredag. Klopp håper på mer konsekvente resultater.

– Vi har ikke hatt stabile prestasjoner, men Stoke på bortebane var et godt tegn på hva laget mitt er kapabelt til å gjøre. Vi er nødt til å produsere en veldig god opptreden og ta mange gode avgjørelser på de rette tidspunktene for å være suksessfulle.