Lovren med ultimatum

Dejan Lovren setter hardt mot hardt, noe som kan koste ham en plass i EM-troppen.

Liverpool-stopper Dejan Lovren har ingen planer om å reise til sommerens Europamesterskap med Kroatia uten at han er garantert en plass i startoppstillingen.

26-åringen har kommet på kant med Kroatias landslagssjef Ante Cacic, etter han ble beskyldt for å nekte å varme opp skikkelig i forbindelse med landskampen mot Ungarn i slutten av mars.

– Jeg tolererer ikke en slik oppførsel. Ingen er viktigere enn laget. Lovren tok et steg bakover, bort fra troppen, sa Cacic etter 1-1 i Budapest.

Lovren svarer nå på kritikken i et intervju med Sportske Novosti.

– Jeg kommer ikke til å be om unnskyldning. Enten reiser jeg til Frankrike som en spiller i startoppstillingen eller så reiser jeg ikke, siteres Liverpool-stopperen.

– Jeg blir sint når media trykker halvsannheter, så jeg skal fortelle hva som skjedde. Den fysiske treneren kom bort til meg og ba meg varme opp i 10-15 minutter. Jeg sa greit, og begynte å varme opp. Etter et kvarter, når jeg var ferdig med oppvarmingen, begynte jeg å bli kald, for jeg hadde ikke jakke på meg, så jeg gikk tilbake til benken. Etter et minutt kom den fysiske treneren bort til meg igjen og spurte hvorfor jeg satt på benken. Jeg sa til ham at jeg fikk beskjed om å varme opp i 10-15 minutter, og var ferdig med det. Den fysiske treneren fortalte så dette umiddelbart til Cacic.

– Ingen spiller i verden varmer opp i lenger tid enn dette. I Liverpool blir vi enten satt innpå eller så går vi tilbake til benken når vi har varmet opp i ett kvarter.

– Jeg ble fortalt på forhånd at jeg skulle spille andreomgangen i Budapest, og var klar til å gjøre det. Treneren sa at vi alle skulle få sjansen, men jeg gjorde ikke det.