Møter et Dortmund-lag i superform

Liverpools neste motstander har ikke tapt i 2016, og har en rekke offensive formspillere. Vi har tatt en titt på torsdagens motstander Borussia Dortmund.

Liverpool setter snart kurs mot Tyskland og Dortmund, for den første kvartfinalen mot Borussia Dortmund. Torsdagens verter er i ekstremt god form, og vi har sett litt på den fantastiske vinter- og vårsesongen til Jürgen Klopps forrige arbeidsgiver.

16 uten tap

De gulkledde fra Dortmund har ikke tapt en fotballkamp i 2016. 19. desember 2015 ble Klopps gamleklubb beseiret av FC Köln – etter dét har Thomas Tuchels mannskap spilt 16 strake kamper uten et eneste tap. 14 av kampene har endt med seier, mens det ble uavgjort i serieoppgjørene mot Hertha BSC og Bayern München. 
 
Den imponerende kamprekken inkluderer fire seire i Europaligaen: 16-delsfinalene mot Porto endte henholdsvis 2-0 og 1-0. I åttendelsfinalene mot Tottenham Hotspur vant Dortmund 3-0 og 2-1. 
 
I Bundesligaen ligger Borussia Dortmund på andreplass, fem poeng bak Bayern München. 

Disse må Liverpool se opp for

Pierre-Emerick Aubameyang har vært i fantastisk form hele sesongen, og spissen har notert seg for utrolige 36 mål på 41 kamper. Ti av målene er kommet i Europaligaen. 
 
 
Marco Reus er også i meget god form, og den hurtige tyske landslagsspilleren har nettet 19 ganger på 32 kamper. Åtte av målene er kommet i Europaligaen.
 
Henrikh Mkhitaryan, som var svært interessert i armeneren før han signerte for tyskerne, har funnet veien til nettmaskene 20 ganger på 43 forsøk. Seks av målene er kommet i Europaligaen.
 
Dette står i sterk kontrast til Liverpools angripere, der ingen har scoret mer enn ti mål. Coutinho er Liverpools toppscorer med sine ti mål - ett er kommet i Europaligaen. Milner og Lallana er Liverpools toppscorere i nevnte turnering, med to scoringer hver.