– Du tenker jo at det kunne ha vært meg, men det er veldig morsomt å se at de gjør det så bra

Fra han var 14 til han var 18 år gammel var trønderen Edvard Sandvik Tagseth lagkamerat med de tre 2001-modellene som spilte for Liverpool i Champions League på onsdag.

Edvard Sandvik Tagseth har spilt godt over 20 kamper sammen med både Curtis Jones, Rhys Williams og Neco Williams. Onsdag kveld så han sine tre gode venner spille i Champions League for Liverpool. Tenker han noen gang at det kunne ha vært ham selv?

– Først og fremst er det veldig artig at de gjør det så bra. De er jo mine venner alle tre, så dette er noe jeg virkelig unner dem. Men jeg må være ærlig å innrømme at jeg nok ikke hadde forventet at alle tre skulle spille sammen i Champions League for Liverpool så kort tid etter at jeg selv forlot klubben, sier Sandvik Tagseth til Liverpool.no.

– Jeg har jo vært involvert i ganske mange kamper der vi var på banen alle fire samtidig. Derfor var det ganske spesielt å se de spille alle tre sammen for Liverpool i Champions League, mens jeg måtte se kampen på TV. Nå var det jo ingen god kamp, som endte med 2-0 tap, men likevel hadde det vært morsomt å være der sammen med dem.

PÅ VAKT: Midtstopper Rhys Williams fikk bryne seg på Atalantas kraftspiss Duvan Zapata.

PÅ VAKT: Midtstopper Rhys Williams fikk bryne seg på Atalantas kraftspiss Duvan Zapata.

Nordmannen valgte å forlate Liverpool til fordel for Rosenborg sommeren 2019. Selv om hans tre gode kamerater nå er en del av førstelagsstallen til Jürgen Klopp, så angrer ikke Sandvik Tagseth på valget han tok den gangen.

– Når du ser dem spille for førstelaget så kort tid etter at jeg spilte sammen med dem selv, tenker du jo tanken at det kunne ha vært meg. Men jeg går ikke rundt og er sur av den grunn. Jeg gleder meg heller over deres fine utvkling, sier Frosta-gutten.

Selv er han veldig godt fornøyd med den utviklingen han har hatt i Rosenborg denne sesongen, hvor han har fått spille 23 kamper. 

– Jeg startet mot Brann sist, og skal starte igjen på søndag. Personlig er jeg godt fornøyd med sesongen, selv om vi som klubb ikke er helt fornøyd med resultatene. Bodø/Glimt har jo vært suverene, så vi har ikke hatt sjanse på gullet. Men vi har forsatt som mål å ta sølv, sier han.

– Jeg savner jo Liverpool, men angrer ikke på avgjørelsen jeg tok for halvannet år siden. Det var jo en avgjørelse jeg tok selv, og som jeg fortsatt mener var riktig.

Curtis var den som utmerket seg

Curtis Jones er den spilleren som Sandvik Tagseth er minst overrasket over at har tatt steget opp på A-laget.

– Neco og Rhys spilte jeg sammen med begge sesongene på Liverpool U18, mens Curtis ble flyttet opp i førstelagsstallen etter det første året på U18. Han trente en del på Melwood også det første året.

– Curtis var hele tiden den av dem som virket som opplagt førstelagsmateriale, selv om de andre to også var gode spillere. Jeg er litt overrasket over at de andre to har tatt steget så raskt, og kanskje spesielt Neco. Det er nok mest overraskende for meg at han har fått så mye spilletid. Men jeg ser jo at han har hatt en meget fin utvikling. Rhys var jo dominant på U18-laget, vant alt av hodedueller og scoret en del mål på dødballer, også i UEFA Youth League.

PÅ SAMME LAG: Liverpools lag mot Maribor i UEFA Youth League. Edvard Sandvik Tagseth yetterst til venstre i fremste rekke, Curtis Jones ytterst til høyre i fremste rekke, Rhys Williams til venstre for keeper Kamil Grabara.

PÅ SAMME LAG: Liverpools lag mot Maribor i UEFA Youth League. Edvard Sandvik Tagseth yetterst til venstre i fremste rekke, Curtis Jones ytterst til høyre i fremste rekke, Rhys Williams til venstre for keeper Kamil Grabara.

Slik er de som personer

Liverpool-supporterne begynner jo nå å bli godt kjent med hvordan de tre 2001-modellene er som spillertyper. Men hvordan er de egentlig som personer?

– Curtis er den av de tre jeg har tilbragt minst tid sammen med, da han jo ble flyttet opp i førstelagsstallen så tidlig. De to andre vil jeg beskrive som to av mine beste venner i Liverpool. Vi hang sammen også på fritiden, spiste sammen på Nandos og slike ting.

Curtis er veldig scouser

– Curtis er veldig scouser. Han har enorm selvtillit, og liker å kødde og ha det morsomt. Men på treningsfeltet er han veldig arbeidssom, nøyaktig og seriøs.

– Rhys vil jeg beskrive som en av de morsomste på akademiet. Neco var veldig sjenert som U16-spiller, og han er nok den som har forandret seg mest. Da han kom opp på U18-laget forandret han seg veldig som person, og begynte å prate mye mer.

– Alle tre er jo gutter jeg har kjent siden jeg var 14 år, og som vil være venner for livet, avslutter Rosenborg-spilleren.