Nå er det tynt i midtforsvaretFlere utfordringer om Liverpool skal ut på overgangsmarkedet for å kjøpe stopper

Liverpool ser ut til å måtte kjøpe.

Allerede før Virgil van Dijk gikk i bakken på Goodison Park, satt en med en følelse av at Liverpool hadde gått inn i denne sesongen med en stopper for lite. Dejan Lovren var ikke erstattet, men Jürgen Klopp følte at han hadde god nok dekning med Fabinho og ungguttene Rhys Williams og Billy Koumetio.

Nå er Virgil trolig ute for sesongen, og onsdag kom også meldingen om at Joe Gomez har pådratt seg en kneskade. Det høres absolutt ikke bra ut, og selv om han ikke har blitt skikkelig undersøkt ennå, tyder alt på at han vil være ute i lenger tid.

Det er 51 dager til overgangsvinduet åpner. Før den tid skal Liverpool spille 11 kamper. Det er kamper mot Leicester (H), Atalanta (H), Brighton (B), Ajax (H), Wolverhampton (H), Midtjylland (B), Fulham (B), Tottenham (H), Crystal Palace (B), West Bromwich (H) og Newcastle (B).

Hvem kan spille?

Klopp har Joel Matip som sin eneste rutinerte midtstopper i stallen. I tillegg har han Fabinho som har levert bra i den posisjonen tidligere. Jordan Henderson og Gini Wijnaldum har spilt der et par ganger.

Rhys Williams har allerede fått fem kamper for førstelaget denne sesongen, og har gjort sakene sine bra. Han er registrert for Champions League-spill. Det er han også den eneste av backupstopperne som er.

23 år gamle Nathaniel Phillips gjorde sakene sine veldig bra i hjemmekampen mot West Ham, og er kun registrert for Premier League. I ligaen kan også Billy Koumetio og Sepp van den Berg spille, da de begge står registrert på B-listen.

SKADET: Både Joe Gomez og Virgil van Dijk er nå kneskadet.

SKADET: Både Joe Gomez og Virgil van Dijk er nå kneskadet.

Handle allerede nå?

Dersom Liverpool skulle gå ut å overgangsmarkedet nå, må de se etter en spiller som ikke har kontrakt. Inntil i dag, var Adrian Mariappa en slik spiller. Han ble frigitt av Watford etter nedrykket forrige sesong, og skrev under for Bristol City.

Ezequiel Garay, tidligere Real Madrid og Valencia, er et navn som stadig blir nevnt. Når vi snakker om spillere uten kontrakt i november måned, sier det seg selv at en ikke får tak i all verden til kvalitet. Og dersom en gjør det, så vil trolig spilleren være et godt stykke unna kampform, selv om han har holdt den fysiske formen ved like under Korona-pandemien.

«Nødsigneringer» er noe vi kjenner fra Spania, der regelverket tillater at klubbene kan hente en spiller som allerede spiller i Spania, dersom de skulle miste sin spiller til en annen klubb eller ved alvorlig skade. Dette er et system som har blitt mye kritisert, og spesielt siden det gagner storklubbene mest. Tidligere kunne engelske klubber hente inn en keeper dersom det var helt nødvendig, men det er et regelverk som ble strammet inn for noen år siden.

Paul Joyce i The Times nevner det likevel som en mulighet, selv om det ikke er noe som har blitt gjort i nyere tid. «De vil måtte søke tillatelse fra Premier League-styret for å hente forsterkninger til stallen utenfor overgangsvinduet», skriver Joyce. Bare det at det var en mulighet, vil nok være nytt for mange. 

Full utlendingsliste

Da det var klart at van Dijk ville være ute i lang tid, gikk Jamie Carragher ut på Monday Night Football og sa at Liverpool måtte fremskynde planene sine om stopperkjøp, og ha spilleren klar til 1. januar.

Der vil Klopp og Michael Edwards støte på en ny utfordring. Liverpool har nemlig registrert 16 av 17 mulige utenlandske spillere i Premier League-troppen sin.

Virgil er ikke registrert, og en vil anta at han registreres i januar, dersom det er håp om at nederlenderen skal spille igjen denne sesongen. Det betyr at Liverpool må enten kjøpe engelsk, eller avregistrere en av sine andre utenlandske spillere dersom de ser mot andre ligaer om de skal kjøpe midtstopper i januar.

De røde har blitt linket til Ben White fra Brighton, men ellers har det vært utenlandske midtstoppere som Dayot Upamecano og Ozan Kabak som har blitt mest nevnt.

Dette er de utenlandske spillerne Liverpool har registrert, der én i så fall må avregistreres om det blir kjøp av en ikke-engelsk spiller: Thiago, Firmino, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Matip, Minamino, Origi, Robertson, Salah, Adrian, Shaqiri, Jota, Tsimikas og Wijnaldum.