15 av spillerne har fortsatt aldri tapt en ligakamp på Anfield i Liverpool-drakt

Over halve førstelagstroppen har fortsatt til gode å oppleve et Premier League-tap på Anfield som Liverpool-spiller.

Over tre og et halvt år er gått siden forrige gang Liverpool tapte en ligakamp på Anfield. 17. april 2017 ble det 1-2-tap mot Crystal Palace da Christian Benteke scoret begge målene mot sine gamle lagkamerater.

Men siden har Liverpool gått tre hele sesonger uten tap på hjemmebane, og bare blitt bedre og bedre.

Forrige sesong endte det med 18 seiere og en uavgjort hjemme, mens det så langt denne sesongen er en perfekt seiersrekke. 

Slo gammel rekord

Med seieren mot Leicester forrige helg sørget Jürgen Klopps menn for å slå en gammel klubbrekord, da de unngikk tap for 64. gang på rad på Anfield i ligaen. 

Liverpool hadde tidligere klart en rekke på 63, satt under ledelse av Bob Paisley mellom 1978 og 1981. 

På de 64 kampene fra april 2017 til nå har Liverpool vunnet 53 og spilt 11 uavgjort. Det har blitt 169 scoringer og 42 baklengs, og Klopp har brukt hele 40 spillere underveis i kampene - Paisley brukte til sammenlikning kun 20 spillere da den forrige rekorden ble satt.

Et stykke opp til rekorden

Liverpool har fortsatt et stykke opp til rekorden for ubeseirede hjemmekamper på rad i Premier League. Den satte Chelsea mellom februar 2004 og oktober 2008, da de spilte hele 86 kamper uten å tape på Stamford Bridge. 

BRØT REKKEN: Da Liverpool senket Chelsea på Stamford Bridge i 2008 var det de blåkleddes første hjemmetap på over fire og et halvt år.

BRØT REKKEN: Da Liverpool senket Chelsea på Stamford Bridge i 2008 var det de blåkleddes første hjemmetap på over fire og et halvt år.

Det var Liverpool som brøt rekken til Chelsea med en 1-0-seier i 2008, og skal Liverpool også ta rekorden til Chelsea, må de holde rekken gående resten av denne sesongen - og et stykke ut i neste. 

15 spillere uten tap

Når det er over tre år siden forrige ligatap på Anfield er det naturlig at en del spillere ikke har opplevd følelsen av å stå igjen med null poeng. Her er de 15 spillerne som ikke har tapt en ligakamp på Anfield i Liverpool-drakt, ifølge Planet Football.

Alisson Becker 

Tapte 5-2 i sitt første møte med Anfield, da som Roma-keeper i 2018. Har vunnet 35 av sine 38 ligakamper på Anfield.

Adrian

Må kanskje finne seg i å være tredjekeeper nå, men det gikk lang tid før han opplevde et tap i Liverpool-drakta, og det har han fremdeles ikke gjort i ligaen på Anfield.

Virgil van Dijk

Van Dijk spilte 47 ligakamper på Anfield før skaden, og storsigneringen fra januar 2018 står med 42 seiere og fem uavgjort på hjemmebane.

Andy Robertson

Står med 47 seiere og syv uavgjort på 54 ligakamper på Anfield. 

Fabinho

Bare to ganger har brasilianeren gått av banen på Anfield i en ligakamp uten å vinne - mot Leicester i 2019 og Burnley sommeren 2020. Begge de kampene endte 1-1. De øvrige 30 med Fabinho på banen har endt i seier.

Alex Oxlade-Chamberlain

Kom til Liverpool i 2017, men den skadeplagede midtbanespilleren har ikke rukket å spille mer enn 32 ligakamper på Anfield. 25 av de har endt i seier.

Naby Keita

Har også slitt med skader, men står med 21 seiere av 24 mulige i ligaen på Anfield. 

Xherdan Shaqiri

En annen skadeplaget mann, som ikke har tapt noen av de 16 ligakampene han har vært involvert i på hjemmebane. 15 av de har endt i seier.

Sadio Mane

Den av spillerne med den lengste rekken ubeseirede kamper. Har spilt 70 hjemmekamper i ligaen for Liverpool, der 60 er vunnet og 10 endte uavgjort. Var ikke på banen i tapet mot Crystal Palace i 2017.

Mohamed Salah

Har spilt 60 ligakamper på Anfield for Liverpool, vunnet 50, spilt 10 uavgjort, og scoret hele 52 mål. 

Ytterligere fem uten tap

I tillegg til de ti har heller ikke Takumi Minamino, Neco Williams, Curtis Jones, Diogo Jota eller Nathaniel Phillips opplevd å tape i Liverpool-drakta på Anfield. Det betyr at hele 15 spillere er ubeseiret i ligaen på Anfield som Liverpool-spillere.

La oss håpe det blir kamp nummer 65 uten tap når Wolves gjester Liverpool på søndag.